BLOG

Flori de ie se pregătește de plimbare!

Flori de ie ajunge la IAȘI cu o paradă incredibilă a costumului popular!

Vineri, 29 septembrie a.c., sărbătorim 10 ani de Carrefour Felicia Iași. Evenimentul va fi marcat printr-o prezentare de excepție, o paradă unică în România, a 100 de costume populare autentice cu vechime cuprinsă între 70 și 140 de ani din colecția Flori de ie, din toate zonele etnografice ale României și va fi prezentat de către Laura Cristiana Hulubei!

Flori de ie se pregătește de plimbare!

Povestea noastră va începe cu două costume populare minunate desprinse de pe plaiurile moldovenești și va continua cu sufletul bogat al Maramureșului, cu dragostea de viață și de frumos a Țării Românești, cu bucuriile și întristările Ardealului, cu puterea de observație și talentul Olteniei împrospătate de valurile dobrogene.

Astfel, adunate din fiecare colț al României, costumele își vor spune fiecare propria-i poveste și vor oferi publicului emoție și dragoste de românesc. Inspirația trecutului, redescoperirea istoriei, poveștile transpuse sub formă de artă cusută manual, le regăsim la un loc în colecția de costume populare tradiționale Flori de ie.

Cu drag, 100 de fete măiestre vor defila pe ritmuri de odinioară, vor readuce la viață și vor imortaliza clipa prin poveștile noastre legendare, 100 de fete frumoase grație mâinilor fermecate ale Brandusa Bordeianu Make-up Artist.

Emoția și bucuria fiecărei purtătoare de costum popular ne conferă entuziasmul și energia necesare pentru a merge mai departe, a continua promovarea valorilor și artei neamului nostru în toate colțurile țării, și în afara acesteia.

Flori de ie se pregătește de plimbare!

Toate aceste mărturii le vom scrie cu dragoste și cu entuziasm și le vom așeza în biografia acestui proiect minunat: ,,Flori de ie”, momente capturate cu măiestrie de către Geanina Salceanu!

Astfel, dorim să redescoperim frumusețea portului popular românesc într-un mod autentic printr-un eveniment aparte.

Tuturor prietenilor noștri le mulțumim, și în special ție Carmen Ungureanu, promotor al atâtor evenimente frumoase!

Intrarea este liberă! Vă mulțumim și vă așteptăm la aniversarea celor 10 ani Carrefour într-un mod unic, autentic și deosebit!

Comentarii

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *