BLOG

Invitație de presă – RomânIA Centenară

Inițiatorii proiectului RomânIA Centenară vă invită marți, 12 septembrie a.c, ora 12:00 în sala 315 din cadrul Ministerului Culturii și Identității Naționale unde va avea loc Conferința de Presă susținută de inițiatorii și partenerii proiectului, și anume: Cristina Chiriac, Alexandru Zainea, Laura Cosoi, Brândușa Bordeianu, Chriss Casper și reprezentanți ai Ministerului Culturii și Identității Naționale – Departamentul Centenar.

În cadrul acestei conferințe se va discuta despre proiectul international RomânIA Centenară, ce constă într-o expoziție itinerantă a costumelor populare românești centenare, vechi de peste 100 de ani, și totodată a fotografiilor surprinse de către Alexandru Zainea cel care da viață costumelor populare centenare purtate cu emoție de către actrița Laura Cosoi.

Invitație de presă - RomânIA Centenară

RomânIA Centenară este un proiect cultural ce va debuta luna aceasta la Londra (16-17 Septembrie a.c.), în cadrul Institutului Cultural Român – Londra. Proiectul are ca scop promovarea artei, tradițiilor și valorilor naționale cu ocazia sărbătoririi a 100 de ani de la Marea Unire și este organizat în parteneriat cu ICR și Departamentul Centenar. Expoziția se adresează tuturor iubitorilor de artă și valori autentice, iar vizitatorii vor fi îndeosebi persoane din mediul cultural, artistic, de business, dar și oameni simpli dornici de cunoașterea sau redescoperirea culturii românești.
Aniversarea Centenarului este momentul propice pentru lansarea unui nou obiectiv național, care poate să aibă în centru ideea de modernitate și de materializare a valorilor general împărtășite prin acțiunea publică.

Invitație de presă - RomânIA Centenară

Vă așteptăm alături de noi în această incursiune în timp!
Vă rugăm să confirmați participarea în cadrul evenimentului de marți, 12 septembrie, la office@florideie.ro, cabinet@centenar.gov.ro

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *