Martie cu parfum de ie – 5 ani de tradiție

04.12.2016 flori de ie 3

Este sfârșit de martie și simțim mirosul dulce al primăverii cum ne intră pe fereastra casei și a sufletului. Acum, mai mult ca niciodată, suntem alături unii de ceilalți și răspândim dragoste și gânduri bune în jurul nostru.

Anul 2020 este fără nici o îndoială un an al provocărilor și al surprizelor, și chiar mai mult de atât, încă un motiv de bucurie pentru noi. Astăzi, 29 martie, ne amintim cu emoție și nostalgie de provocarea pe care am acceptat-o în urmă cu 5 ani: lansarea brandului și a primului magazin Flori de ie. Așa cum ne place nouă să spunem, cel de-al cincilea mugur cu miros de flori de ie prinde contur și se lasă descoperit.

Cristina Chiriac

Luna Martie, cunoscută și sub denumirea de 'Mărțișor', este plină de semnificații. Este perioada în care Pământul renaște și totul revine la viață. O coincidență frumoasă face ca aceasta să fie și luna lucrurilor realizate manual". De aici și tradiția Mărțișorului. Recunoscută la nivel global și sub numele de "Craft Month", istoria ne spune că în 1994 the Craft & Hobby Association a creat această sărbătoare anuală ca prilej pentru oameni de a se redescoperi și de a învăța o particică din tainele acestei arte. Este fără doar și poate luna dedicată creativității și inspirației în general, dar și în particular.

În ceea ce privește Povestea Flori de ie, tindem să credem că nu este doar o simplă coincidență. Lansarea primului magazin fizic din țară a venit după o perioadă cu foarte multă muncă, cu enorm curaj și speranță pentru viitor.  Deoarece nimic pe acest Pămant nu este întâmplător, lansarea brandului în luna Martie reprezintă un plus valoare ce amplifică ideea de bază a conceptului și anume, promovarea tradițiilor, resdescoperirea trecutului acestui popor și readucerea în contemporaneitatea a iei românești, devenită ambasadorul României peste tot în lume.

Și pentru că este o zi aniversară, vă invităm să o sărbătoriți împreună cu noi. Ați fost și sunteți parte din povestea Flori de ie încă de la debut, ceea ce nu poate decât să ne umple inima și sufletul de recunoștință. Vă mulțumim că împărtașiți aceeași viziune și aceleași valori cu noi, și că de 5 ani ne sunteți alături în această călătorie în timp. Încă din anul 2014, am ,,cules” cu drag ii frumoase ca florile din toate zonele României, pentru o colecție unicat, povești care ,,îmbracă” iile în aer parfumat cu levănțică și bucuioc, așa cum bătrânele satului înmiresmau odăile și lada cu zestrea fetelor de măritat. Colecția noastră numără în acest moment  peste 150 de costume populare autentice din secolul al XIX-lea și al XX-lea, certificate de către un etnograf care atestă valoarea, originalitatea și autenticitatea produselor, iar fiecare ie are o poveste ce aduce în prim plan o mică parte din istoria ei.

Feeric Fashion Week

Astăzi împlinim o jumătate de veac brodat cu povești. Iubim România și ale ei taine autentice, obiceiuri și tradiții nemuritoare. Povestea ultimilor 5 ani este presarată de nenumărate provocări, visuri împlinite, oportunități și oameni frumoși. 3 continente, 16 țări și peste 25 de orașe au fost străbătute și cucerite de frumusețea portului popular românesc. Podiumuri celebre din Paris, Barcelona, Copenhaga, New York, Shanghai sau Abu Dhabi au fost martorele lansării tuturor colecțiilor Flori de ie: Blouses in bloom, Peacock in bloom, Fleurs de paon, SimfonIA Florilor, etc.

Paris Fashion Week

Într-o perioadă mai puțin frumoasă cum este aceasta, când siguranța și sănătatea comunității noastre este foarte importantă, ne dorim să rămânem aproape de voi cu energie și gânduri bune. De aceea vă lansăm o provocare online care să vă capteze atenția asupra lucrurilor mai pozitive! Pentru fiecare an petrecut împreună oferim cadou un produs marca Flori de ie, realizat în întregime manual în atelierul nostru.

Participă activ și fii câștigătorul unuia din premiile propuse:

Urmează cu atenție pașii de mai jos și intră automat în tragerea la sorți:

Dă share acestui articol pe profilul tău de facebook și mentionează pagina Flori de ie în descriere

Dă like & follow paginii noastre de facebook Flori de ie

Scrie un review pe pagina noastră de facebook.

Flori de ie

Concursul se defasoară în perioada 29 martie - 12 Aprilie 2020. Tragerea la sorți se va efectua în data de 13 Aprilie, iar cei cinci norocoși care au respectat toți pașii vor fi aleși prin intermediul site-ului random.org.

 Notă de subsol: Prin participarea la acest concurs ești de acord ca datele tale personale, precum nume și prenume, să fie folosite de către echipa Flori de ie pentru alegerea câștigătorilor. Acestea vor fi șterse din baza noastră de date după finalizarea concursului.

Concursul se va derula conform prevederilor Regulamentului Oficial, fiind obligatoriu pentru toți participanții. Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica Regulamentul pe parcursul defășurării Concursului, de a-l opri în orice moment al acestuia și/sau a schimba regulile de participare, dar având obligația de a anunța publicul în mod oficial, în aceeași manieră în care a fost făcută și informarea inițială, pe pagina oficială de Facebook Flori de ie și pe blogul Flori de ie.

Mult succes!

73 Responses

  1. Felicitări pentru tot ceea ce faceți! Ia ne reprezintă pe noi ca nație și merită pusă în valoare. Iubesc oamenii care poartă cu mandrie costumul popular ROMÂNESC!

  2. Felicitări pentru tot ceea ce faceți. Ptr traditie, ptr port Românesc unic in lume.Succes ptr mai departe

  3. La mulți ani și multe realizări pe măsura muncii! Iubesc toate iile pe care le admir în mod regulat pe site
    Nu pot uita gala organizată de dumneavoastră la care am participat. Ați fost atentă la toate detaliile și am petrecut o seară de vis!
    Vă mulțumesc că existați!

  4. 🌷🌷Flori de IE este mai mult decat creatie, este identitate nationala, dumnezeirea din noi, primavara, renasterea neamului romanesc si traditie!🌸🌸

  5. Produse super inspirate din portul nostru național. Felicitări pentru tot ce faceți!

  6. Felicitari pentru iile frumoase pe care le creati!de mult va urmaresc si cat de curand doresc sa comand o ie la voi!Sunteti cei mai buni !Brovo Flori de ie!

  7. Vă respect pentru că duceți tradiția mai departe. Ne reprezentați cu mândrie atât în țară cât și peste hotare! Mă înclin in fața dumneavoastră.

  8. Cu ceva timp in urma am admirat o ie creata de dvs.De atunci va urmaresc cu mult drag.Mi-ar bucura sufletul sa port un vesmant asa frumos.Din lipsa timpului am tot amanat sa imi achizitionez una,am sperat ca pot ajunge la magazinul dvs.
    Va doresc mult succes si la cat mai multe creatii frumoase.

  9. Sunt minunate creațiile d-voastră. Îmi aduc aminte de lada bunicii, de copilăria frumoasă, de bunica mea când țesea iarna la război, de suveici, gheme de lână, de fuior și …. multe amintiri frumoase. S-aveți spor!

  10. Simplitatea tradiției reprezintă mândria de a fii roman ,Flori de ie, ne reprezinta cu mândrie portul romanesc unic in lume va multumim !

  11. Lada de zestre a bunicilor noastre s-a deschis la “Flori de ie”! Frumusețea portului românesc îmbinat cu tradiția noastră a românilor a făcut să se îmbine prin măiestria acului în adevărate capodopere vii purtabile: iile! Felicitări pentru că duceți tradiția mai departe!

  12. Foarte frumoase ,amintiri din copikarie cand invatam sa coasem in puncte..

  13. Multumesc pentru ca existati, va doresc multi ani plini de realizari mai departe! De la dumneavoastra mi-am cumparat prima ie, apoi prima rochita ie😀 toate produsele le port cu mult drag de fiecare data, sunt cele mai frumoase ii❤Dupa ani de purtat si spalat sunt la fel de frumoase si de admirate, sunt tot cele mai frumoase ii, multimesc!

  14. Superbe! Atât pot sa spun. Fie ie, fie tricou, fie rochie….. Toate sunt superbe! Calitate! Finețe! Minunăție! Ne face.ti viața mai frumoasă!

  15. La multi ani!! Sunt foarte frumoase toate creatiile! Sa continuati aceasta munca minunata inca 1000 de ani! Felicitari!

  16. Adevarate bijuterii! Ma bucur enorm ca pastrati tot ceea ce ține de noi ca popor! De tradițiile vestimentare și frumusețea creativității strabunicilor noastre!

  17. La mulți ani Flori de ie! Aveți niște creatii minunate. Felicitări și succes pe mai departe !

  18. Este o încântare sa urmăresc colecțiile, evenimentele, produsele minunat confecționate. Pentru mine fiecare cămașă este o opera de arta și îmi creează bucurie în suflet! Va felicit pentru tot ce faceti! Va doresc sanatate și evenimente de succes în continuare!

  19. Felicitări Flori de ie🌹! Creațiile dvs sunt superbe💐. Succes in continuare ptr tot ce faceti👏🍀🌻. Respect!!!🙏🙏🙏

  20. Felicitari pentru ceea ce reusiti sa ne oferiti si pentru ca duceti traditia mai departe!
    Pe noi ne ajutati sa completam “Lada de zestre” asa cum o faceau bunicile noastre!
    Sa va fie bine cu sanatate, pace si nadejde pentru un viitor frumos!

  21. Energia si gandul bun au ajuns deja la mine, iar frumusetea bluzelor ma face sa ma gândesc la provocarea dvs. Mâinilor dibace care le lucrează ,e doresc mult spor si sanatate!

  22. Flori de ie,, pasiune nascuta din valori autentice, va ptetuiesc si va admir!

  23. Felicitari pentru idee! Portul popular reprezinta nestematele aflate inca in lada de zestre a poporului roman, cartea noastra de vizita in lume. La multi ani!

  24. Flori de ie❤️🍀
    o colecție de nestemate ce definește infinitul din noi și din ceilalți, despre simțire și neamul românesc❤️
    Felicitări 🙏😘

  25. Talent ,inspirație și munca ,multă muncă pentru frumos și pentru tradiție . Felicitari și

  26. Dacă nu ai îmbrăcat niciodata o ie nu înțelegi starea si energia pe care ti-o poate da. Este minunat ca tradițiile se păstrează .

  27. Simplitatea tradiției reprezintă mândria noastră datorita vouă peste hotare ,mulțumire si închinare Flori de ie ,🇧🇪

  28. Felicitari pentru cele mai frumoase ii , pentru ca pastrati si promovati traditia romaneasca !

  29. Traditie,inspiratie,munca si simplitatea traditie este mandria nostra datorita voua la multe realizari in continuarie

  30. Produsele sunt excepționale! Le port cu tot sufletul și sunt mândra ca am ocazia de a le achiziționa!!❤️❤️

  31. Felicitări pentru zestrea adunată. Ia românească este simbolul tuturor românilor .
    Încă o dată, felicitări!

  32. Flori de ie, sunteți superbi! Felicitări pentru talent și inspirație.

  33. La mulți ani la cat mai multe festivaluri ca la Iași cum a fost. Mi-ați plăcut în toată tara dar Iașul e unic peste tot Moldova e cea mai tare. Multe festivaluri și cât mai lungi. Vă iubesc.

  34. La mulți, mulți ani cu sănătate și energie să ne bucurați în continuare cu aceleași minunate creații, o ie consider că spune o poveste, fiecare cusătură simbolizează ceva, te poartă pe aripi de tradiție. Iile sunt deosebite și sunt mereu în sufletul meu.

  35. Felicitari pentru pastrarea si promovarea traditiilor romanesti! Felicitări pentru toata munca depusa!

  36. La multi ani fericiti pentru continuarea transmiterii tradițiilor!S aveti zile minunate si nevirusate dar bogate in toate elementele componente ale costumului popular românesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *