BLOG

Șezătoare acasă la Brâncuși!

sezatoare acasa la Brancusi

De Sfinții Mihail și Gavriil, într-o atmosferă cu multă încărcătură istorică, tradițional românească, în satul Hobița din comuna Peștișani, chiar în Casa Memorială a lui Constantin Brâncuși, Flori de IE a continuat proiectul de promovare și organizare șezătorilor românești.

casa muzeu constantin brancusi

Alături de noi, la a doua șezătoare organizată de Flori de IE am avut prieteni dragi care au depănat, împărtășit povești despre identitatea și cultura românească, ne-au dăruit sfaturi prețioase cu privire la continuarea tradițiilor românești precum olăritul, torsul, cusutul sau țesutul, am încercat să contribuim la transferul tradițiilor între generații. Toate aceste activități vor fi readuse in prim plan de catre Flori de IE, și pe viitor, alaturi de oameni talentați și speciali.

Ie românească tradiţională

Ii tradiţionale

Acasă la Brâncuși, am avut parte de voie bună,  am cântat împreună cu Flori de IE, am vibrat sufletește pe ritmurile celor mai frumoase melodii de inspirație tradițională, cinstind tradițiile românești, ia românească și tot ceea ce ne-a oferit ea de-a lungul timpului.

Ii româneşti tradiţionale

Sâmbătă și duminică, 7-8 noiembrie, acasă la Brâncuși au participat români din toate zonele țării, dar și din afara granițelor. Dorim să le mulțumim invitaților noștri, în special Asociației “Tradiții de pe Valea Bistriței” dar și tuturor celor care ne-au ajutat și au făcut posibilă organizarea acestui eveniment.

Cristina Chiriac

Te lăsăm în compania imaginilor, nu înainte de a-ți lansa încă de pe acum invitația de a ne fi alături și în viitor, când vom sărbători din nou, cu mare fast, obiceiurile și tradițiile românești. 

 

Ie tradiţională

Ii româneşti

Ie românească

Ia românească

Ie tradiţională românească

Ia autentică românească

Ii româneşti tradiţionale

Ie autentică românească

Ie românească

cristina chiriac

Comentarii

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *