990,00 Lei

Opţiuni disponibile

ie traditionala * E important sa mentionati in momentul Checkout-ului masurile dvs. in rubrica observatii.
ie romaneasca Livrare gratuita la plata online
ii romanesti Poti returna produsele in 14 zile de la primirea comenzii

Ia “Poarta Sărutului”, elegantă și romantică în același timp este inspirată după unmodel vechi de peste 90 de ani, brodată integral manual. Modelul brodat aredrept sursă de inspirație sculptura Poarta Sărutului, realizată de ConstantinBrâncuși. Astfel, ia are un model delicat, cu elemente circulare, simetrice,cusute cu fir de bumbac roșu și zeci de paiete pentru un strop de strălucire.Ornamentele sunt dispuse sub forma unui lanț care sugerează infinitul, otematică importantă în opera artistului. Lanțuri paralele de decor geometricînfrumusețează pieptul și mânecile iei, conferind astfel modelului bogăție prinsimplitate. Mânecile au fost reinterpretate și aduse în actualitate într-omanieră modernă. Mâneci lungi, specific anilor ‘80 iei noastre delicatețe și rafinament.

Povesteaacestei ii este legată de dragostea tainică a unei fete pentru cel mai frumosflăcău din sat: ,,Frunză verde de pelin, de la tine-i al meu chin? De treizile mă foiesc, mă gândesc, mă perpelesc. Cum să fac să fie-al meu? De soare eum-am rugat să îmi dea lumină-n ochi, stelele am implorat să îmi dea lucirefină, frumusețe de regină, obraji rumeni de bujor, zâmbet cald fermecător. Darnu văd să izbândesc și de-atunci mă chinuiesc. La țesut degrab m-am pus,bucurie mi-a adus. Ie faină vreau să-i fac, pânza mea să înflorească,dragostea-mi să-i povestească, la mine să se uite și cu drag să măsărute."

Mărimi disponibile: S, M, L. Oricare altă mărime se poate efectuadoar pe comandă în cel puțin 30 de zile lucrătoare. Un produs unicat made onlyby @Flori de ie. 

Mai multe povești cu iile noastre dragi găsiți chiar aici.

*Având în vedere numărulmare de comenzi pentru această ie, termenul de livrare poate ajunge până la 6 săptămâni.

 

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Vino la povesti despre ia romaneasca

Descopera povestea iei traditionale romanesti si semnificatiile motivelor decorative cusute acum peste o suta de ani.