740,00 Lei

Opţiuni disponibile

ie traditionala * E important sa mentionati in momentul Checkout-ului masurile dvs. in rubrica observatii.
ie romaneasca Livrare gratuita la plata online
ii romanesti Poti returna produsele in 14 zile de la primirea comenzii

Această cămașă românească bărbătească este un model nou, inspirat după o cămeșă veche de peste 100 de ani. Este cusută în întregime manual, cu migală și pasiune, cu fir de bumbac de diferite culori, predominând negru, roșu, verde, mov și albastru deschis. Modelul este unul foarte bogat, broderia aflându-se atât pe partea centrală, cât și pe manșetele mânecii acesteia. Șirurile verticale de pe piept ce încadrează elementele principale sunt reprezenatate de simbolurile ce provin din cultura Cucutenilor și reprezintă un izvor nesecat de energie, având centrat trifoiul cu patru foi ca și motiv principal. Costumul popular românesc a primit o serie de împrumuturi de-a lungul timpului în funcție de teritoriile cu care s-a alăturat, construind astfel o diversiate ornamentală ca atribut al unor suprapuneri culturale diferite: sobrietatea, geometrismul, etc. Broderia somptuoasă a cămeșei denotă eleganță și rafinament specific aristocrației românești de la sfârșitul secolului al XIX-lea.  Mâneca acestei cămăși se termină cu o manșetă elegantă, ce repetă acelaș motiv central. Decolteul din față subliniază într-un mod subtil rafinamentul și se poate închieia cu ajutorul a doi ciucuri delicați.  Produsul este fabricat în România în altelierul Flori de ie, pe o pânză de grosime medie, pentru a putea susțime astfel bogăția broderiei. Modelul este cusut în întregime manual cu fir de bumbac (testat înainte pentru a nu se deteriora culorile), păstrează cromatica și croiul modelului original, asigurând continuarea tradițiilor românești.  Exercițiul nostru vizual pleacă de la timpul mărturisirilor și recompune dialogul dintre Pământ și Cer înconjurat de iubire. 

Mărimi disponibile: S, M, L. Oricare altă mărime se poate efectua doar pe comandă în termen de 30 zile lucrătoare. Un produs unicat made only by @Flori de ie. 

Toate produsele FLORI DE IE sunt manufacturate pe comandă, de aceea se poate face doar schimb de mărime sau schimb cu alt produs disponibil pe stoc. Nu se poate face RETUR. Vă rugăm să aveți în vedere acest aspect, să acordați o atenție deosebită atunci când trimiteți măsurile și să apelați cu încredere la echipa noastră în caz de nevoie.

Mai multe povești cu iile noastre dragi găsiți chiar aici.

*Având în vedere numărul mare de comenzi pentru această cămeșă, termenul de livrare poate ajunge până la 6 săptămâni.

Photo Credit: Picturesque Life Stories

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Vino la povesti despre ia romaneasca

Descopera povestea iei traditionale romanesti si semnificatiile motivelor decorative cusute acum peste o suta de ani.