650,00 Lei

Opţiuni disponibile

ie traditionala * E important sa mentionati in momentul Checkout-ului masurile dvs. in rubrica observatii.
ie romaneasca Livrare gratuita la plata online
ii romanesti Poti returna produsele in 14 zile de la primirea comenzii

O ie cu mânecă scurtă, perfectă pentru vară, vesel colorată și brodată manual în întregime cu flori stilizate și modele geometrice. Decorul de pe piept este bogat, format din șiruri de flori cusute cu fir de bumbac bleumarin. În simbolistica tradițională albastrul folosit pe iile strabunelor noastre reprezenta cerul, universul crend astfel legătura dintre pământ și cer.  Spre deosebire de iile tradiționale românești culese din regiunile montane, iile purtate în zonele de câmpie au ca și elemente predominante, elemente de tip agrar, legate de recoltă (spicul de grâu, porumbul sau elemente florale). Broderia manuală se repetă și pe mânecile delicate - pe umeri, șirurile de flori sunt înscrise în pătrate mari. Paietele mici, aurii, presărate din loc in loc, fac ca acest articol vestimentar să fie potrivit atât unei ținute casual, cât și unei ținute speciale, dedicată unui eveniment deosebit. Modelul brodat este inspirat din motivele populare românești și este transpus pe pânza albă într-o manieră modernă.

Atunci când cumpărați un produs lucrat manual trebuie să știți că simbolurile folosite nu sunt simple desene cusute pe pânză, ci adevărate simboluri magice, menite să îi poarte noroc celei care urmează să îmbrace ia, să o apere de ghinion și de rău.

Mărimi disponibile: S, M, L. Oricare altă mărime se poate efectua doar pe comandă în cel puțin 30 de zile lucrătoare. Un produs unicat made only by @Flori de ie. 

Mai multe povești cu iile noastre dragi găsiți chiar aici.

*Având în vedere numărul mare de comenzi pentru această ie, termenul de livrare poate ajunge până la 6 săptămâni.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Produse asemănătoare

Vino la povesti despre ia romaneasca

Descopera povestea iei traditionale romanesti si semnificatiile motivelor decorative cusute acum peste o suta de ani.