980,00 Lei

Opţiuni disponibile

ie traditionala* E important sa mentionati in momentul Checkout-ului masurile dvs. in rubrica observatii.
ie romaneascaLivrare gratuita la plata online
ii romanestiPoti returna produsele in 14 zile de la primirea comenzii

Ia românească “Fata Craiului” este un model nou, original, inspirat din portul tradițional românesc. De-a lungul timpului, modelele vestimentare au reflectat, de fapt, istoria, modul de a trăi și a gândi al comunităților care le-au creat. Modelul folosit în ia noastră oglindește maniera proprie, particulară a femeii care a cusut modelul original (ia românescă “Fata Craiului”) acum mai bine de 100 de ani și reprezintă raportarea ei la identitatea etnoculturală. Cu o broderie amplă, cusută cu fir de mătase albastru și fir de bumbac negru. Combinația de culori este una clasică și plină de distincție și rafinament - ia poate fi adaptată oricărei ținute și este indispensabilă unei garderobe moderne. Astfel, culoarea preponderentă are o semnificație aparte; Albastrul este culoarea simbolică a infinitului, cerului, perfecțiunii și  absolutului. Este o culoare liniştitoare, fiind culoarea intelectualului. Albastrul este de altfel şi simbolul unei iubiri ascunse ce se caracterizează prin profunzimea trăirilor şi sentimentelor. Albastrul îndeamnă la calm şi reverie, concentrare, liniște interioară, seriozitate și meditaţie.

Ia "Fata Craiului " reprezintă un produs autentic, având un design aparte, cu totul special. Modelul decorativ folosit este unul geometric. Povestea acestui model are la bază mărturia femeilor de la țară care vorbesc despre cum ,,au furat" ele acest model la Șezătoare și cum l-au tălmăcit apoi în felul lor, pentru a nu fi îmbrăcate la fel cu celelalte, la horă sau la biserică. Personalitatea, gustul artistic și sensibilitatea răzbat din modul în care au fost îmbinate culorile, dar și calitatea materialelor folosite. Simbolurile folosite, dintre care amintim rombul stilizat, reprezintă unirea materiei cu spiritul, mai simplu spus unirea cerului cu pamântul, direcția de înălțare spre Divinitate, conferind o protecție sporită purtatătoarei, vărfurile rombului reprezintând de fapt extremitățile crucii.

Mărimi disponibile: S, M, L. Oricare altă mărime se poate efectua doar pe comandă în cel puțin 30 de zile lucrătoare. Un produs unicat made only by @Flori de ie. 

Toate produsele FLORI DE IE sunt manufacturate pe comandă, de aceea se poate face doar schimb de mărime sau schimb cu alt produs disponibil pe stoc. Nu se poate face RETUR. Vă rugăm să aveți în vedere acest aspect, să acordați o atenție deosebită atunci când trimiteți măsurile și să apelați cu încredere la echipa noastră în caz de nevoie.


Mai multe povești cu iile noastre dragi găsiți chiar aici.

*Având în vedere numărul mare de comenzi pentru această ie, termenul de livrare poate ajunge până la 6 săptămâni.

 

 

 

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Captcha

Vino la povești despre ia românească

Descoperă povestea iei tradiționale romanești motivelor decorative cusute acum peste o sută de ani.