1.500,00 Lei

Opţiuni disponibile

ie traditionala* E important sa mentionati in momentul Checkout-ului masurile dvs. in rubrica observatii.
ie romaneascaLivrare gratuita la plata online
ii romanestiPoti returna produsele in 14 zile de la primirea comenzii

Ie românească Floare de Busuioc - simbol sacru, înzestrat cu puteri magice și spirituale

"Flori de busuioc" este o ie românească bazată pe un model vechi, de peste 80 de ani, originar din zona Moldovei. Pânza albă din bumbac fin este în întregime brodată manual, combinația culorilor fiind curajoasă și tinerească, pentru a putea adapta ia oricărei ținute. Motivele decorative care se regăsesc pe cămeșă sunt dispuse pe piept și pe mâneci, florile colorate simbolizand prosperitate si prospețime, fiind purtate cu drag atât de fetele în floarea vârstei, cât și de femeile mature, mame sau bunici.

Poveștile străvechi spun că, demult, trăia un flăcău chipeș și curajos pe care îl chema Busuioc. Într-unul din anii acelor vremuri îndepărtate, o secetă a cuprins Pământul, zmeii legaseră ploile, iar animalele și oamenii mureau de sete și de foame. Văzând acestea, Busuioc s-a dus să se lupte cu ei, dar a pierit în luptă. În amintirea viteazului flăcău, ce s-a dus fără teamă să salveze omenirea, Dumnezeu a lăsat pe Pământ o floare, busuiocul.

Cămașa noastră transpune veselia, junețea, încântarea și vitalitatea într-un port popular gata să fie îmbrățișat și adorat de toate privirile din juru-i.

Foarte des întâlnite pe iile românești sunt motivele inspirate de natură. Florile colorate sunt simbol al prosperității si al prospețimii și sunt purtate cu drag atât de fetele din sat, cât și de femeile mature, mame sau bunici.

Formele inedite de expresie și realizarea artistică o definesc ca o creație bogată, de o profundă autenticitate și de un remarcabil efect estetic. Un model realizat în întregime manual, în România.

Mărimi disponibile: S, M, L. Oricare altă mărime se poate efectua doar pe comandă în cel puțin 30 de zile lucrătoare. Un produs unicat made only by @Flori de ie. 

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Captcha

Vino la povești despre ia românească

Descoperă povestea iei tradiționale romanești motivelor decorative cusute acum peste o sută de ani.