1.690,00 Lei

Opţiuni disponibile

ie traditionala* E important sa mentionati in momentul Checkout-ului masurile dvs. in rubrica observatii.
ie romaneascaLivrare gratuita la plata online
ii romanestiPoti returna produsele in 14 zile de la primirea comenzii

Ie românească "Flori de lumina"- simbol al vieții, al bunătății, lumina simbolizează totodată cunoașterea, adevărul și speranța

"Flori de lumină" este un element vestimentar traditional românesc, vechi de peste 80 de ani din zona Moldovei care respectă croiul tradițional, fiind croită din 4 foi de pânză topită de culoare alba. La gât cămeșa cu lumina  are o deschizătură “guriță” (cum i se spune în popor), iar mânecile ample și pieptul sunt bogat ornate cu motive tradiționale românești, sub formă de flori.

Ia cusută manual, cu fir de bumbac reflectă o simfonie de culori, verde, albastru, roșu, galben, roz și mov. Această combinație de culori este una clasică și plină de distincție și rafinament, ce poate fi adaptată oricărei ținute, fiind în cele din urmă indispensabilă oricărei garderobe moderne.

Astfel, culorile preponderente au o semnificație aparte; verdele, culoarea regnului vegetal, simbolizează viaţa, tinereţea și speranţa. Albastrul ca cerul reprezintă norocul, bucuria și longevitatea, în esență această culoare produce asupra omului o acţiune de calmare şi liniştire. Galbenul o culoare solară, evocă strălucirea aurului. Se asociază tinereţii, eternităţii, clarităţii, voioşiei, căldurii şi nobleţei. Roșul este reprezentarea focului, vieții, a sângelui și a sacrificiului. Rozul  este o culoare care îl face pe cel care îl poartă să iubească lumea, fiind deci culoarea dragostei şi totodată cea mai romantică şi afectivă culoare. Florile de lumină sunt un mijloc de descoperire și descifrare a misterului, scrierile ne spun că lumina care apare în calea personajelor din basme și sclipește printre trunchiurile copacilor, simbolizează speranța în existența unui loc în care Drăgaicele nu pot ajunge iar licuricii ne sunt gazde de nadejde. 

Foarte des întâlnite pe iile românești sunt motivele inspirate de natură. Florile colorate sunt simbol al prosperității si al prospețimii și sunt purtate cu drag atât de fetele din sat, cât și de femeile mature, mame sau bunici.

Formele inedite de expresie și realizarea artistică o definesc ca o creație bogată, de o profundă autenticitate și de un remarcabil efect estetic. Un model realizat în întregime manual, în România.

Mărimi disponibile: S, M, L. Oricare altă mărime se poate efectua doar pe comandă în cel puțin 30 de zile lucrătoare. Un produs unicat made only by @Flori de ie. 

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Captcha

Vino la povești despre ia românească

Descoperă povestea iei tradiționale romanești motivelor decorative cusute acum peste o sută de ani.