Logo
LIVRARE GRATUITĂ

Oriunde în țară la plata cu cardul

Mail
SUPORT CLIENȚI

0787 611 586 / 0725 747 708

Phone
RETUR PRODUSE

Retur simplu în 14 zile

Phone
100% CUMPĂRĂTURI SIGURE

Garantăm siguranța informațiilor

1.200,00 Lei
ie traditionala * E important sa mentionati in momentul Checkout-ului masurile dvs. in rubrica observatii.
ie romaneasca Livrare gratuita la plata online
ii romanesti Poti returna produsele in 14 zile de la primirea comenzii

Ia românească “Lalea de primăvară”este inspirată după o ie veche de peste 70 de ani.

Ia respectă croiul tradițional, fiind croită din 4 foi de pânză topită de culoare albă, mânecile sunt legate cu “cheiță” realizată cu croșeta, la gât ia  “Lalea de primăvară” are o deschizătură “guriță” (cum i se spune în popor), iar mânecile și pieptul sunt bogat ornate cu motive tradiționale românești.  Decolteul iei este perfect pentru a sublinia feminitatea și se poate încheia cu ajutorul a doi ciucuri delicați.

Ia este cusută în întregime manual, pe bumbac alb, cu fir de bumbac albastru și mici mărgele, în diverse culori: galben, roșu, portocaliu, mov și multe altele. Paietele sunt dispuse astfel încât să accentueze modelele geometrice și elementele tradiționale. Este o combinație de culori ce se asortează ușor oricărei ținute.  Galbenul în esență este o culoare solară ce evocă strălucirea aurului. Este o culoare de esenţă divină, regală și se asociază tinereţii, eternităţii, clarităţii, voioşiei, călduriişi nobleţei.  Modelul iei este unul deosebit și delicat în același timp, broderia aflându-se atât pe partea centrală a iei, cât și pe mânecile acesteia. Motivul principal al acestei ii este unul floral, specific zilelor de sărbătoare precum: ieșitul fetelor la joc, logodna, căsătoria, etc.

Produsul este fabricat în România în atelierul Flori de ie și păstrează cromatica și croiul modelului original, continuând astfel tradiția românească. Exercițiul nostru vizual pleacă de la timpul mărturisirilor și recompune dialogul dintre Mama Pământ și esența omului înconjurat de iubire și duce mai departe către generațiile viitoare mesajele strămoșilor noștri.  

Mărimi disponibile: S, M, L. Oricare altă mărime se poate efectua doar pe comandă în termen de 30 zile lucrătoare. Un produs unicat made only by @Flori de ie. 

Mai multe povești cu iile noastre dragi găsiți chiar aici.

*Având în vedere numărul mare de comenzi pentru această ie, termenul de livrare poate ajunge până la 6 săptămâni.

 

 

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Produse asemănătoare

Vino la povesti despre ia romaneasca

Descopera povestea iei traditionale romanesti si semnificatiile motivelor decorative cusute acum peste o suta de ani.