1.520,00 Lei

Opţiuni disponibile

ie traditionala* E important sa mentionati in momentul Checkout-ului masurile dvs. in rubrica observatii.
ie romaneascaLivrare gratuita la plata online
ii romanestiPoti returna produsele in 14 zile de la primirea comenzii

Ie românească “Pasărea Timpului“ - grație și dichiseală într-o singură îmbrățișare de bumbac delicat.

“Pasărea Timpului“ este o ie românească cusută integral manual exact așa cum faceau și femeile noastre acum 70-80 de ani. Un model nou, modern, care transpune motive tradiționale vechi, specifice zonei Oltenia. Ia respectă croiul tradițional, fiind croită din 4 foi de pânză topită de culoare albă, la gât are o deschizătură “guriță” (cum i se spune în popor), iar mânecile și pieptul sunt bogat ornate cu motive tradiționale românești. Ia cusută manual, cu fir de bumbac reflectă o simfonie de culori, preponderent albastru și roz și în plan secund, galbenul solar. Această combinație de culori este una clasică și plină de distincție și rafinament, ce poate fi adaptată oricărei ținute, fiind în cele din urmă indispensabilă oricărei garderobe moderne.
Astfel, culorile preponderente au o semnificație aparte: simbolul adevărului și al păcii interioare, albastrul are scopul de a fluidiza energiile și emoțiilor din corpul uman, echilibrându-le până la stare de calm și reverie. Culoarea visătorului, a artistului creator contribuie la setea de cunoaștere, dezvoltarea capacităților artistice, precum și a comunicării verbale ușor de exprimat datorită profunzimii trăirilor și sentimentelor. Roșul este reprezentarea focului, vieții, a sângelui și a sacrificiului iar galbenul reprezintă lumină, strălucire, vigoare și junețe, se asociază eternităţii, clarităţii, voioşiei.

Formele inedite de expresie și realizarea artistică o definesc ca o creație bogată, de o profundă autenticitate și de un remarcabil efect estetic. Un model realizat în întregime manual, în România.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Captcha

Vino la povești despre ia românească

Descoperă povestea iei tradiționale romanești motivelor decorative cusute acum peste o sută de ani.