Logo
LIVRARE GRATUITĂ

Oriunde în țară la plata cu cardul

Mail
SUPORT CLIENȚI

0787 611 586 / 0725 747 708

Phone
RETUR PRODUSE

Retur simplu în 14 zile

Phone
100% CUMPĂRĂTURI SIGURE

Garantăm siguranța informațiilor

1.400,00 Lei
ie traditionala * E important sa mentionati in momentul Checkout-ului masurile dvs. in rubrica observatii.
ie romaneasca Livrare gratuita la plata online
ii romanesti Poti returna produsele in 14 zile de la primirea comenzii

Ia românească “Spirala Prințesei” respectând croiul tradițional, fiind croită din 4 foi de pânză topită de culoare albă, mânecile sunt legate cu “cheiță” realizată cu croșeta, la gât ia  “Spirala Prințesei” are o deschizătură “guriță” (cum i se spune în popor), iar mânecile și pieptul sunt bogat ornate cu motive tradiționale românești.  Decolteul iei este perfect pentru a sublinia feminitatea și se poate încheia cu ajutorul a doi ciucuri delicați.

Este caracterizată de o exuberanță coloristică, rafinament și o tehnică de mare virtuozitate caracteristice portului popular românesc. Ia este cusută manual, cu fir de mătase și bumbac într-o armonie de culori clasice, ceea ce conferă iei distincție și rafinament. Culoarea predominantă, movul este în esență reprezentarea spiritualității, protecției divine, înțelepciunii și iubirii, reprezintă trezirea spirituală, vindecarea fizică și mentală, puterea și abundența. Prin urmare, ia poate fi adaptată oricărei ținute și este indispensabilă unei garderobe moderne.

Modelul iei este unul geometric, deosebit și delicat în același timp, broderia aflându-se atât pe partea centrală a iei, cât și pe mânecile acesteia. Motivul principal care predomină este rombul, care se regăsește atât pe pieptul, cât și pe mânecile iei. Ca și interpretare a simbolurilor se poate spune că simbolul principal în această ie reprezintă unificarea materiei cu spiritual, cât și a cerului cu pământul. Mai mult decât atât, spirala este un alt element tradițional ce înseamnă energia și mișcarea universală care se regăsește, atât în natură, cât și în om.

Produsul este fabricat în România în atelierul Flori de ie și păstrează cromatica și croiul modelului original, continuând astfel tradiția românească. Exercițiul nostru vizual pleacă de la timpul mărturisirilor și recompune dialogul dintre Mama Pământ și esența omului înconjurat de iubire și duce mai departe către generațiile viitoare mesajele strămoșilor noștri.  

Mărimi disponibile: S, M, L. Oricare altă mărime se poate efectua doar pe comandă în termen de 30 zile lucrătoare. Un produs unicat made only by @Flori de ie. 

Mai multe povești cu iile noastre dragi găsiți chiar aici.

*Având în vedere numărul mare de comenzi pentru această ie, termenul de livrare poate ajunge până la 6 săptămâni.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Vino la povesti despre ia romaneasca

Descopera povestea iei traditionale romanesti si semnificatiile motivelor decorative cusute acum peste o suta de ani.