1.400,00 Lei

Opţiuni disponibile

ie traditionala * E important sa mentionati in momentul Checkout-ului masurile dvs. in rubrica observatii.
ie romaneasca Livrare gratuita la plata online
ii romanesti Poti returna produsele in 14 zile de la primirea comenzii

“Stâlpul Cerului” este o ie românească cusută integral manual, exact așa cum faceau și femeile noastre acum 70-80 de ani. Un model nou, modern, care transpune motive tradiționale vechi, specifice zonei Olteniei. Ia respectă croiul tradițional, fiind croită din 4 foi de pânză topită de culoare albă, mânecile sunt legate cu “cheiță” realizată cu croșeta, la gât ia “Stâlpul Cerului” are o deschizătură “guriță” (cum i se spune în popor), iar mânecile și pieptul sunt bogat ornate cu motive tradiționale românești.

Se păstrează decorul tradițional al mânecii, ce se încheie cu șnur și ciucurași având terminație de volănaș, ce dă senzația de mânecă bufantă, amplă oferind un aspect gingaș.

Ia cusută manual, cu fir de bumbac reflectă o simfonie de culori, preponderent portocaliu, roșu, albastru, verde și negru. Această combinație de culori este una clasică și plină de distincție și rafinament, ce poate fi adaptată oricărei ținute, fiind în cele din urmă indispensabilă oricărei garderobe moderne.

Astfel, culorile preponderente au o semnificație aparte; portocaliul – reprezentarea cunoașterii și iluminării sacrale, ce emană vitalitate, energie pozitivă, strălucire, exuberanță și jovialitatea tinereții. Albastrul este simbol al cerului, perfecțiunii absolute și infinitului, culoarea fericirii, aspirațiilor romantice și dragostei ideale. Roșu este reprezentarea focului, vieții, a sângelui și a sacrificiului.

Atât după cromatica, tehnicile și opulența ornamentației, împletitura artistică fină, extrem de migăloasă și complicată, descrie într-o manieră parcă desprinsă din povești puterea soarelui ce sărută pământul la apus.

Urmărind firul de geneză și evoluția în timp și spațiu a costumului popular din această enclavă etnografică, trebuie să avem în vedere și preluarea anumitor elemente din port pline de însemnatate, adaptate zilelor noastre. De la flori stilizate la romb.

Rombul, simbolul primordial feminin întruchipează legătura spirituală a lumii inferioare și superioare, a Cerului și a Pământului, semn ancestral al fertilității, armoniei și protecției divine. Toate acestea dau o putere și frumusețe aparte celei ce o poartă.

Formele inedite de expresie și realizarea artistică o definesc ca o creație bogată, de o profundă autenticitate și de un remarcabil efect estetic. Un model realizat în întregime manual, în România.

Mărimi disponibile: S, M, L. Oricare altă mărime se poate efectua doar pe comandă în cel puțin 30 de zile lucrătoare. Un produs unicat made only by @Flori de ie. 

Toate produsele FLORI DE IE sunt manufacturate pe comandă, de aceea se poate face doar schimb de mărime sau schimb cu alt produs disponibil pe stoc. Nu se poate face RETUR. Vă rugăm să aveți în vedere acest aspect, să acordați o atenție deosebită atunci când trimiteți măsurile și să apelați cu încredere la echipa noastră în caz de nevoie.

Mai multe povești cu iile noastre dragi găsiți chiar aici.

 *Având în vedere numărul mare de comenzi pentru această ie, termenul de livrare poate ajunge până la 6 săptămâni.

Produse asemănătoare

Vino la povesti despre ia romaneasca

Descopera povestea iei traditionale romanesti si semnificatiile motivelor decorative cusute acum peste o suta de ani.