1.250,00 Lei

Opţiuni disponibile

ie traditionala* E important sa mentionati in momentul Checkout-ului masurile dvs. in rubrica observatii.
ie romaneascaLivrare gratuita la plata online
ii romanestiPoti returna produsele in 14 zile de la primirea comenzii

Ia “Brândușa” este o ie românească cusută integral manual. Un model nou, modern, care transpune motive tradiționale specifice zonei Olteniei la interferență cu Teleorman. Ia respectă croiul tradițional, fiind croită din 4 foi de pânză topită de culoare albă, la gât ia “Brândușa” are o deschizătură “guriță” (cum i se spune în popor), iar mânecile ample și pieptul sunt bogat ornate cu motive tradiționale românești.

Ia cusută manual, cu fir de bumbac reflectă o simfonie de culori, verde, roșu, galben, roz și mov. Această combinație de culori este una clasică și plină de distincție și rafinament, ce poate fi adaptată oricărei ținute, fiind în cele din urmă indispensabilă oricărei garderobe moderne.

Astfel, culorile preponderente au o semnificație aparte; verdele, culoarea regnului vegetal, simbolizează viaţa, tinereţea, speranţa, norocul, bucuria și longevitatea, în esență această culoare produce asupra omului o acţiune de calmare şi liniştire. Galbenul o culoare solară, evocă strălucirea aurului. Se asociază tinereţii, eternităţii, clarităţii, voioşiei, călduriişi nobleţei. Roșu este reprezentarea focului, vieții, a sângelui și a sacrificiului. Rozul  este o culoare care îl face pe cel care îl poartă să iubească lumea, fiind deci culoarea dragostei şi totodată cea mai romantică şi afectivă culoare.

Fiecare ie în parte ascunde povești și mesaje strămoșești ce îi suntem datori să le descifrăm și să le păstrăm cu sfințenie. Urmărind firul de geneză și evoluția în timp și spațiu a costumului popular din această enclavă etnografică, trebuie să avem în vedere și preluarea anumitor elemente din port pline de însemnatate, adaptate zilelor noastre. De la spirale, frunze și flori stilizate.

Frunzele verzi sau florile colorate sunt simbol al prosperității si al prospețimii, pe vremuri fiind purtate cu drag atât de fetele din sat, cât și de femeile mature, mame sau bunici.  Spirala, cu o adevărată încărcătura spirituală, reprezintă energia, mișcarea universului care se regăsește și în om, întregește “tabloul” floral, parcă desprins din povești. Toate acestea dau o putere și frumusețe aparte celei ce o poartă.

Formele inedite de expresie și realizarea artistică o definesc ca o creație bogată, de o profundă autenticitate și de un remarcabil efect estetic. Căci ia noastră românească este simbolul spiritului, al istoriei și poveștii   neamului nostru. Un model realizat în întregime manual, în România.

Mărimi disponibile: S, M, L. Oricare altă mărime se poate efectua doar pe comandă în cel puțin 30 de zile lucrătoare. Un produs unicat made only by @Flori de ie. 

Toate produsele FLORI DE IE sunt manufacturate pe comandă, de aceea se poate face doar schimb de mărime sau schimb cu alt produs disponibil pe stoc. Nu se poate face RETUR. Vă rugăm să aveți în vedere acest aspect, să acordați o atenție deosebită atunci când trimiteți măsurile și să apelați cu încredere la echipa noastră în caz de nevoie.

Mai multe povești cu iile noastre dragi găsiți chiar aici.

*Având în vedere numărul mare de comenzi pentru această ie, termenul de livrare poate ajunge până la 6 săptămâni.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Captcha

Vino la povești despre ia românească

Descoperă povestea iei tradiționale romanești motivelor decorative cusute acum peste o sută de ani.