920,00 Lei

Opţiuni disponibile

ie traditionala* E important sa mentionati in momentul Checkout-ului masurile dvs. in rubrica observatii.
ie romaneascaLivrare gratuita la plata online
ii romanestiPoti returna produsele in 14 zile de la primirea comenzii

Ia “Clepsidra Dorului” este un model unic, inspirat din portul tradițional românesc. De-a lungul timpului, modelele vestimentare au reflectat, de fapt, istoria, modul de a trăi și a gândi al comunităților care le-au creat. Modelul folosit în ia noastră oglindește maniera proprie, particulară a femeii care a cusut modelul original (ia românescă Clepsidra Dorului) acum mai bine de 70 de ani și reprezintă raportarea ei la identitatea etnoculturală.Ia respectă croiul tradițional, fiind formată din 4 foi de pânză topită de culoare alba, la gât ia are o deschizătură “guriță” (cum i se spune în popor). Mânecile cu altiță și pieptul sunt bogat ornamentate cu motive tradiționale românești, precum florile. Acestea sunt simbol al prosperității si al prospețimii și sunt purtate cu drag atât de fetele din sat, cât și de femeile mature, mame sau bunici. 

Ia este cusută în întregime manual, pe pânză topită, cu fir de bumbac albastru. Combinația de culori este una clasică și plină de distincție și rafinament - ia poate fi adaptată oricărei ținute și este indispensabilă unei garderobe moderne.  

Culoarea preponderentă ce pune în evidență întreaga țesătură este albastrul. În esență, culoarea albastră este simbolul marcant al infinitului, al idealului divin, absolutului nemărginit și al perfecțiunii întregii existențe. Serenitatea culorii albastre denotă putere, vigoare, intensitate într-o armonie perfectă cu calmul, pacea, încrederea și prospecțimea.

Fiecare ie își are propria personalitate nascută din povești magice înconjurate de iubirea și credința vremurilor de demult.

Produsele noastre sunt unicat, originale la fel ca acum 80 de ani, întrucât formele inedite de expresie și realizare artistică o definesc ca o creație bogată, de o profundă autenticitate și de un remarcabil efect estetic. Un model realizat în întregime manual, în România.

Toate produsele marca Flori de ie sunt înregistrate și protejate cu drepturi de autor, produsele fiind unice în România dar și în lume!

Mărimi disponibile: S, M, L. Oricare altă mărime se poate efectua doar pe comandă în cel puțin 30 de zile lucrătoare. Un produs unicat made only by @Flori de ie.

Mai multe povești cu iile noastre dragi găsiți chiar aici.

*Având în vedere numărul mare de comenzi pentru această cămașă, termenul de livrare poate ajunge până la 6 săptămâni.

 

 

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Captcha

Vino la povești despre ia românească

Descoperă povestea iei tradiționale romanești motivelor decorative cusute acum peste o sută de ani.