Logo
LIVRARE GRATUITĂ

Oriunde în țară la plata cu cardul

Mail
SUPORT CLIENȚI

0787 611 586 / 0725 747 708

Phone
RETUR PRODUSE

Retur simplu în 14 zile

Phone
100% CUMPĂRĂTURI SIGURE

Garantăm siguranța informațiilor

1.190,00 Lei

Opţiuni disponibile

ie traditionala * E important sa mentionati in momentul Checkout-ului masurile dvs. in rubrica observatii.
ie romaneasca Livrare gratuita la plata online
ii romanesti Poti returna produsele in 14 zile de la primirea comenzii

Această ie românească este un model nou, inspirat după o ie veche de peste 100 de ani din zona Vrancei. Este cusută în întregime manual, cu migală și pasiune, cu fir de bumbac negru și fir metalic argintiu și auriu pentru prețiozitate și îmbogățit cu mărgele mici roșii și albastru deschis. Se păstrează astfel specificul zonei: geometria puternică și culorile tari. Modelul iei este unul deosebit și delicat în același timp, broderia aflându-se atât pe partea centrală a iei, pe spate cât și pe mânecile acesteia. Șirurile verticale de pe mâneci se regăsesc și pe partea centrală a iei și ne aduc aminte de tradiția de altădată dar și de povestea iei vechi care a aparținut unei fete de podgorean din zona Vrancei. Pe vremea când și-a cusut această ie, era necăsătorită și ieșea la joc și la zilele de sărbătoare însoțită de mama ei și purtând strai ales. Motivul principal al acestei ii este unul geometric decorat cu motive florale stilizate, specific zonei.  Mesajul acestei ii este legat de dragoste și frumos, precum în descântul din povestea noastră: ,,Firul roș și cel albastru se-ntretaie și se adună și formează o cunună, așa cum oi purta și eu, când m-oi lua cu omul meu, ce azi la poartă mă așteaptă, mă sărută și mă-ntreabă cum de inima mi-i caldă și atât de iubitoare, cum o alta nu o are. Îi răspund pentru că mi-i drag și îmi va fi toată viața, așa cum mi-a arătat baba în ghioc și descântat, o zi în urmă, pe-nserat".  Mâneca iei este dreaptă, repetă același motiv central, și se termină într-un mod elegant cu o bentiță. Decolteul iei este perfect pentru a sublinia feminitatea și se poate încheia cu ajutorul a doi ciucuri delicați.

Produsul este fabricat în România în atelierul Flori de ie și păstrează cromatica și croiul modelului original, continuând astfel tradiția românească.  Exercițiul nostru vizual pleacă de la timpul mărturisirilor și recompune dialogul dintre Pământ și Cer înconjurat de iubire și duce mai departe către generațiile viitoare mesajele strămoșilor noștri.  

Mărimi disponibile: S, M, L. Oricare altă mărime se poate efectua doar pe comandă în termen de minim 30 zile lucrătoare. Un produs unicat made only by @Flori de ie.

Mai multe povești cu iile noastre dragi găsiți chiar aici.

*Având în vedere numărul mare de comenzi pentru această ie, termenul de livrare poate ajunge până la 6 săptămâni.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Produse asemănătoare

Vino la povesti despre ia romaneasca

Descopera povestea iei traditionale romanesti si semnificatiile motivelor decorative cusute acum peste o suta de ani.