1.270,00 Lei

Opţiuni disponibile

ie traditionala* E important sa mentionati in momentul Checkout-ului masurile dvs. in rubrica observatii.
ie romaneascaLivrare gratuita la plata online
ii romanestiPoti returna produsele in 14 zile de la primirea comenzii

Această ie românească cu mânecă lungă este un produs nou, bazat pe un model vechi, originar din zona Vrancei vechi de peste 90 de ani. Pânza albă din bumbac fin este în întregime brodată manual cu fir metalic argintiu și fir de bumbac, rezultând un produs unicat și elegant în trend cu ultimele tendinte în ceea ce privește lungimea mânecii. Altița iei este formată din rânduri suprapuse, cu motive repetate, așezate pe borduri orizontale. Râurii drepți de pe mâneci au un rol estetic și captează atenția prin modul în care mânecile sunt răsucite și creează un efect optic deosebit. Această modă de a răsuci mânecile este un obicei vechi care s-a răspândit rapid din Vrancea până în Muntenia. Motivul geometric ce se regăsește pe altiță este reluat și pe pieptul iei prin dispunerea a două rânduri așezate pe verticală, a acelorași simboluri geometrice, cu cusute cu fir negru de bumbac și puternic decorate cu fir metalic argintiu dar și pe spatele iei, respectând astfel întocmai simbolistica iei vechi. Linia gâtului se continuă cu o broderie fină, dantelată și se încheie cu doi ciucurei delicați, la fel ca odinioară. Fiecare simbol cusut transmite un anumit mesaj are o anumită însemnătate și redă povestea și ordinea firească a lumii. Există diferite simboluri ascunse cu grijă și îndemânare pe care doar ochiul experimentat le poate identifica cu ușurință. Povestea acestei ,,Flori de ie" este stâns legată de frumusețea fetei care a cusut-o dar și de dorința aceasteia de a avea copii frumoși și sănătoși. Povestea iei se cântă și descântă ușor: ,,Ursitoarele-au gândit, când pe lume ai venit, să îți facă daruri scumpe, să-ți ureze toate cele, nimic să nu îți lipsească, tot să ai și să-ți priască. Frumusețe, înțelepciune, grai plăcut , suflet bun și-nțelegător. Vrajă au țesut la patu-ți, când micuță tu erai, niciun rău să nu te atingă, niciun chin și niciun vai. Dar n-a fost de-ajuns atâta și-un cadou bogat ți-au dat, haină mândră de purtat, cu pieptar bogat brodat, cu fir mâdru lucitor precum al regilor decor."

Mărimi disponibile: S, M, L. Oricare altă mărime se poate efectua doar pe comandă în termen de 30 zile lucrătoare. Un produs unicat made only by @Flori de ie.

Toate produsele FLORI DE IE sunt manufacturate pe comandă, de aceea se poate face doar schimb de mărime sau schimb cu alt produs disponibil pe stoc. Nu se poate face RETUR. Vă rugăm să aveți în vedere acest aspect, să acordați o atenție deosebită atunci când trimiteți măsurile și să apelați cu încredere la echipa noastră în caz de nevoie.

Mai multe povești cu iile noastre dragi găsiți chiar aici.

*Având în vedere numărul mare de comenzi pentru această ie, termenul de livrare poate ajunge până la 6 săptămâni.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Captcha

Vino la povești despre ia românească

Descoperă povestea iei tradiționale romanești motivelor decorative cusute acum peste o sută de ani.