1.040,00 Lei

Opţiuni disponibile

ie traditionala* E important sa mentionati in momentul Checkout-ului masurile dvs. in rubrica observatii.
ie romaneascaLivrare gratuita la plata online
ii romanestiPoti returna produsele in 14 zile de la primirea comenzii

Această ie românească este un model nou, inspirat după o ie veche de peste 100 de ani din zona Vrancei. Este cusută în întregime manual, cu migală și pasiune, cu fir de bumbac negru și fir metalic argintiu. Pânza folosită este deosebit de fină, netedă, o combinație de bumbac și in perfectă pentru zilele călduroase. Modelul iei este unul deosebit și delicat în același timp, broderia aflându-se atât pe partea centrală a iei, cât și pe mânecile acesteia. Șirurile verticale de pe mâneci se regăsesc și pe partea centrală a iei și ne aduc aminte de tradiția de altădată, dar și de povestea iei vechi care a aparținut unei fete de podgorean din zona Vrancei. Pe vremea când și-a cusut această ie, era necăsătorită și ieșea la joc și la zilele de sărbătoare, însoțită de mama ei și purtând strai ales. Motivul principal al acestei ii este unul geometric decorat cu motive florale stilizate, specific zonei. Mesajul acestei ii este legat de dragoste și frumos, precum în descântul din povestea noastră: ,,Firul roș și cel albastru se-ntretaie și se adună și formează o cunună, așa cum oi purta și eu, când m-oi lua cu omul meu, ce azi la poartă mă așteaptă, mă sărută și mă-ntreabă cum de inima mi-i caldă și atât de iubitoare, cum o alta nu o are. Îi răspund pentru că mi-i drag și îmi va fi toată viața, așa cum mi-a arătat baba în ghioc și descântat, o zi în urmă, pe-nserat". Mâneca iei este dreaptă, trei sferturi, repetă același motiv central, și se termină cu o manșetă elegantă. Decolteul iei este perfect pentru a sublinia feminitatea și se poate încheia cu ajutorul a doi ciucuri delicați. Produsul este fabricat în România în atelierul Flori de ie și păstrează cromatica și croiul modelului original, continuând astfel tradiția românească.  Exercițiul nostru vizual pleacă de la timpul mărturisirilor și recompune dialogul dintre Pământ și Cer înconjurat de iubire și duce mai departe către generațiile viitoare mesajele strămoșilor noștri.  

Mărimi disponibile: S, M, L. Oricare altă mărime se poate efectua doar pe comandă în termen de 30 zile lucrătoare. Un produs unicat made only by @Flori de ie.

Toate produsele FLORI DE IE sunt manufacturate pe comandă, de aceea se poate face doar schimb de mărime sau schimb cu alt produs disponibil pe stoc. Nu se poate face RETUR. Vă rugăm să aveți în vedere acest aspect, să acordați o atenție deosebită atunci când trimiteți măsurile și să apelați cu încredere la echipa noastră în caz de nevoie.

Mai multe povești cu iile noastre dragi găsiți chiar aici.

*Având în vedere numărul mare de comenzi pentru această ie, termenul de livrare poate ajunge până la 6 săptămâni.


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Captcha

Vino la povești despre ia românească

Descoperă povestea iei tradiționale romanești motivelor decorative cusute acum peste o sută de ani.