1.180,00 Lei

Opţiuni disponibile

ie traditionala* E important sa mentionati in momentul Checkout-ului masurile dvs. in rubrica observatii.
ie romaneascaLivrare gratuita la plata online
ii romanestiPoti returna produsele in 14 zile de la primirea comenzii

“Floare de salcâm” este o ie românească cusută integral manual, exact așa cum faceau și femeile noastre acum 70-80 de ani. Un model nou, modern, care transpune motive tradiționale vechi. Ia respectă croiul tradițional, fiind croită din 4 foi de pânză topită de culoare albă, mânecile au la terminație o manșetă lată ce îi conferă efectul bufant punând în evidență modelul iei. La gât ia “Floare de salcâm” are o deschizătură “guriță” (cum i se spune în popor), iar mânecile și pieptul sunt bogat ornate cu motive tradiționale românești.

Ia cusută manual, cu fir de bumbac roșu reflectă distincție și rafinament, ce poate fi adaptată oricărei ținute, fiind în cele din urmă indispensabilă oricărei garderobe moderne. Culorile au o importanță aparte în portul popular românesc. Roșul este culoarea pasiunii ce are rolul de a calma şi de a îmbuna sentimentele simbolizând căldura și focul interior, entuziasmul de a trăi fiecare clipă cu intensitate și dragoste puternică.

Atât după cromatica, tehnicile și opulența ornamentației, împletitura artistică fină, extrem de migăloasă și complicată, descrie într-o manieră parcă desprinsă dintr-un tablou „pictat” cu acul și ața.Urmărind firul de geneză și evoluția în timp și spațiu a costumului popular din această enclavă etnografică, trebuie să avem în vedere și preluarea anumitor elemente din port pline de însemnatate, adaptate zilelor noastre. De la flori stilizate la romb.Foarte des întâlnite pe iile românești sunt motivele inspirate de natură.  Florile colorate sunt simbol al prosperității si al prospețimii și sunt purtate cu drag atât de fetele din sat, cât și de femeile mature, mame sau bunici.Motivele geometrizate sau stilizate îmbogățesc și ele iile tradiționale românești. Pătratul este socotit un simbol al stabilităţii semnificând stabilitatea materiei şi aparteneţa la pământ. Toate acestea dau o putere și frumusețe aparte celei ce o poartă.

Formele inedite de expresie și realizarea artistică o definesc ca o creație bogată, de o profundă autenticitate și de un remarcabil efect estetic. Un model realizat în întregime manual, în România.Descoperă în universul Flori de IE modele deosebite cu motive populare românești modern. Toate produsele marca Flori de ie sunt înregistrate și protejate cu drepturi de autor, produsele fiind unice în România dar și în lume!

Mărimi disponibile: S, M, L. Oricare altă mărime se poate efectua doar pe comandă în cel puțin 30 de zile lucrătoare. Un produs unicat made only by @Flori de ie.

Toate produsele FLORI DE IE sunt manufacturate pe comandă, de aceea se poate face doar schimb de mărime sau schimb cu alt produs disponibil pe stoc. Nu se poate face RETUR. Vă rugăm să aveți în vedere acest aspect, să acordați o atenție deosebită atunci când trimiteți măsurile și să apelați cu încredere la echipa noastră în caz de nevoie.Mai multe povești cu iile noastre dragi găsiți chiar aici.

*Având în vedere numărul mare de comenzi pentru această cămașă, termenul de livrare poate ajunge până la 6 săptămâni.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Captcha

Vino la povesti despre ia romaneasca

Descopera povestea iei traditionale romanesti si semnificatiile motivelor decorative cusute acum peste o suta de ani.