Logo
LIVRARE GRATUITĂ

Oriunde în țară la plata cu cardul

Mail
SUPORT CLIENȚI

0787 611 586 / 0725 747 708

Phone
RETUR PRODUSE

Retur simplu în 14 zile

Phone
100% CUMPĂRĂTURI SIGURE

Garantăm siguranța informațiilor

1.270,00 Lei

Opţiuni disponibile

ie traditionala * E important sa mentionati in momentul Checkout-ului masurile dvs. in rubrica observatii.
ie romaneasca Livrare gratuita la plata online
ii romanesti Poti returna produsele in 14 zile de la primirea comenzii

Această ie este un model nou, ce se caracterizează prin rafinament și eleganța compozițiilor decorative și performanța tehnologică a cusăturilor și alesăturilor. Produsul este inspirat după un model vechi creat la începutul secolului XX, din zona Gorjului, și poartă denumirea populară de ,, cămașa populară cu mărgele". Astfel, ia are un model floral repetitiv dispus atât pe mâneci cât și pe piept, cusut cu fir de bumbac negru și roșu, îmbogățit cu mărgele de diferite culori, precum: galben, albastru deschis și albastru închis. Ornamentele sunt dispuse sub forma unui lanț care sugerează infinitul, o tematică importantă ce se regăsește din abundență în zona Gorjului. Lanțuri paralele de decor înfrumusețează pieptul și mânecile iei, conferind astfel modelului bogăție prin simplitate. Mâneca are trei șiruri paralele cu același decor și este ușor evazată, la încheietură reliefându-se un punct de broderie foarte mărunt, conferind compoziției aspect de filigran. La marginile mânecilor se regăsește un rând de decor geometrizat, cu piciorușe fine. Decolteul este larg, în anchior are ciucuri negri și conferă iei noastre delicatețe. Povestea satului spune că femeia care a cusut ia mai întâi a descântat-o cu apă de dragoste și flori de noroc astfel:

Apă, apă rouroasă! Fă-mă mândră și frumoasă. Ca grâul ales pe masă, Ca Sfântul Soare când răsare, Ca busuiocul când e-n floare. Câtă dragoste-i pe lume, Toată s-o pui pe mine-anume. Câți feciori de m-or vedea, Eu dragă le-oi cădea. Câți bătrîni m-or auzi, Cu cuvântul m-or cinsti.

Mărimi disponibile: S, M, L. Oricare altă mărime se poate efectua doar pe comandă în termen de 30 zile lucrătoare. Un produs unicat made only by @Flori de ie.

Mai multe povești cu iile noastre dragi găsiți chiar aici.

*Având în vedere numărul mare de comenzi pentru această ie, termenul de livrare poate ajunge până la 6 săptămâni.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Produse asemănătoare

Vino la povesti despre ia romaneasca

Descopera povestea iei traditionale romanesti si semnificatiile motivelor decorative cusute acum peste o suta de ani.