870,00 Lei

Opţiuni disponibile

ie traditionala* E important sa mentionati in momentul Checkout-ului masurile dvs. in rubrica observatii.
ie romaneascaLivrare gratuita la plata online
ii romanestiPoti returna produsele in 14 zile de la primirea comenzii

Ia “Furnicuța”este o ie românească cusută integral manual în atelierul nostru. Un model unic, modern și special, care transpune motive tradiționale vechi. Ia respectă croiul tradițional, fiind formată din 4 foi de pânză topită de culoare albă,  gulerul iei “Furnicuța” are o deschizătură “guriță” (cum i se spune în popor), iar mânecile și pieptul sunt bogat ornate cu motive tradiționale românești.

Ia este cusută în întregime manual, pe bumbac alb, cu fir de bumbac negru și fir de mătase alb. Furnica, motivul tradițional central este pus în evidență în cea mai mare parte pe pânza imaculată a bumbacului. Umilă și harnică, furnica este un simbol universal al hărniciei și organizării. Comunitatea furnicilor din mușuroi poate fi considerată atât un microcosmos uman și lumea sa, cât și o lecție despre puterea izvorâtă din acțiunea comună, puterea cooperației. Furnica era connsiderată o insectă sfântă, o adevărată creatură a profeției, simbol al disciplinei și puterii de muncă. Acest lucru ne indică faptul că aceste virtuți se vor oglindii și în frumoasa purtătoare.

Culoarea preponderentă ce pune în evidență întreaga țesătură este negru. În esență, culoarea negru are  proprietatea de a acoperi alte forme şi culori; de aceea, este simbolul lucrurilor şi al fiinţelor „ascunse", „invizibile". Pe de altă parte, albul se asociază vieții diurne, luminii, divinității, revelației, purității, frumuseții fără de seamăn și gingășiei.

 

Fiecare ie își are propria personalitate nascută din povești magice înconjurate de iubirea și credința vremurilor de demult. Produsele noastre sunt unicat, originale la fel ca acum 80 de ani, întrucât formele inedite de expresie și realizare artistică o definesc ca o creație bogată, de o profundă autenticitate și de un remarcabil efect estetic. Un model realizat în întregime manual, în România.


Mărimi disponibile: S, M, L. Oricare altă mărime se poate efectua doar pe comandă în cel puțin 30 de zile lucrătoare. Un produs unicat made only by @Flori de ie. 

Toate produsele FLORI DE IE sunt manufacturate pe comandă, de aceea se poate face doar schimb de mărime sau schimb cu alt produs disponibil pe stoc. Nu se poate face RETUR. Vă rugăm să aveți în vedere acest aspect, să acordați o atenție deosebită atunci când trimiteți măsurile și să apelați cu încredere la echipa noastră în caz de nevoie.


Mai multe povești cu iile noastre dragi găsiți chiar aici.

*Având în vedere numărul mare de comenzi pentru această ie, termenul de livrare poate ajunge până la 6 săptămâni.

 

 

 

 

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Captcha

Vino la povești despre ia românească

Descoperă povestea iei tradiționale romanești motivelor decorative cusute acum peste o sută de ani.