1.200,00 Lei

Opţiuni disponibile

ie traditionala* E important sa mentionati in momentul Checkout-ului masurile dvs. in rubrica observatii.
ie romaneascaLivrare gratuita la plata online
ii romanestiPoti returna produsele in 14 zile de la primirea comenzii

Ia românească “Lalea de primăvară”este inspirată după o ie veche de peste 70 de ani.

Ia respectă croiul tradițional, fiind croită din 4 foi de pânză topită de culoare albă, mânecile sunt legate cu “cheiță” realizată cu croșeta, la gât ia  “Lalea de primăvară” are o deschizătură “guriță” (cum i se spune în popor), iar mânecile și pieptul sunt bogat ornate cu motive tradiționale românești.  Decolteul iei este perfect pentru a sublinia feminitatea și se poate încheia cu ajutorul a doi ciucuri delicați.

Ia este cusută în întregime manual, pe bumbac alb, cu fir de bumbac albastru și mici mărgele, în diverse culori: verde, roșu, portocaliu, mov și multe altele. Paietele sunt dispuse astfel încât să accentueze modelele geometrice și elementele tradiționale. Este o combinație de culori ce se asortează ușor oricărei ținute.  Verdele în esență simbolizează viața, primăvara, tinerețea, speranța, norocul, bucuria, longevitatea și imortalitatea. Această culoare este reprezentarea căștigului financiar, însă pe de altă parte produce omului o acțiune de calmare și liniștire, bună dispoziție, meditație, relaxare și echilibru. Modelul iei este unul deosebit și delicat în același timp, broderia aflându-se atât pe partea centrală a iei, cât și pe mânecile acesteia. Motivul principal al acestei ii este unul floral, specific zilelor de sărbătoare precum: ieșitul fetelor la joc, logodna, căsătoria, etc.

Produsul este fabricat în România în atelierul Flori de ie și păstrează cromatica și croiul modelului original, continuând astfel tradiția românească. Exercițiul nostru vizual pleacă de la timpul mărturisirilor și recompune dialogul dintre Mama Pământ și esența omului înconjurat de iubire și duce mai departe către generațiile viitoare mesajele strămoșilor noștri.  

Mărimi disponibile: S, M, L. Oricare altă mărime se poate efectua doar pe comandă în termen de 30 zile lucrătoare. Un produs unicat made only by @Flori de ie. 

Toate produsele FLORI DE IE sunt manufacturate pe comandă, de aceea se poate face doar schimb de mărime sau schimb cu alt produs disponibil pe stoc. Nu se poate face RETUR. Vă rugăm să aveți în vedere acest aspect, să acordați o atenție deosebită atunci când trimiteți măsurile și să apelați cu încredere la echipa noastră în caz de nevoie.

Mai multe povești cu iile noastre dragi găsiți chiar aici.

*Având în vedere numărul mare de comenzi pentru această ie, termenul de livrare poate ajunge până la 6 săptămâni.


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Captcha
Produse asemănătoare

Vino la povești despre ia românească

Descoperă povestea iei tradiționale romanești motivelor decorative cusute acum peste o sută de ani.