1.360,00 Lei

Opţiuni disponibile

ie traditionala* E important sa mentionati in momentul Checkout-ului masurile dvs. in rubrica observatii.
ie romaneascaLivrare gratuita la plata online
ii romanestiPoti returna produsele in 14 zile de la primirea comenzii

Ia românească "Lalea" este inspirată după o ie veche de peste 70 de ani. Este cusută în întregime manual, cu migală și pasiune, cu fir de bumbac și fir de mătase pentru prețiozitate de culoarea liliacului înflorit, îmbogățită cu aroma fructelor de pădure, o armonie de culori ce conferă o senzație fină datorită materialului ce se asortează ușor oricărei ținute. Modelul iei este unul deosebit și delicat în același timp, broderia aflându-se atât pe partea centrală a iei, cât și pe mânecile acesteia. Șirurile verticale cu decoruri florale ne aduc aminte de povestea iei originale, care a aparținut unei fete de preot din zona Olteniei. Pe vremea când și-a cusut această ie era necăsătorită și ieșea la joc și în zilele de sărbătoare însoțită de mama ei și purtând strai ales. Motivul principal al acestei ii este unul floral, specific zilelor de sărbătoare precum: ieșitul fetelor la joc, logodna, căsătoria, etc. Mesajul acestei ii este legat de dragoste și frumos, precum în descântul din povestea noastră: ,,o lalea timid apare dintre firele de ață și brodez cu-ndemânare ce-mi doresc acum în față/ Proaspăt aer să aduc și grăbit să vină-n zbor parfum fin de primăvară, rod și soare să tot fie, pentru toți și veselie". Mâneca iei este largă, repetă același motiv central și se termină într-un mod elegant cu colțișori. Decolteul iei este perfect pentru a sublinia feminitatea și se poate încheia cu ajutorul a doi ciucuri delicați. Croiurile iei - bucățile din care este compusă - sunt cusute între ele cu o cusătură specifică, numită cheiță și lucrată cu croșetul. Produsul este fabricat în România în atelierul Flori de ie și păstrează cromatica și croiul modelului original, continuând astfel tradiția românească. Exercițiul nostru vizual pleacă de la timpul mărturisirilor și recompune dialogul dintre Pământ și Cer înconjurat de iubire și duce mai departe către generațiile viitoare mesajele strămoșilor noștri.  

Mărimi disponibile: S, M, L. Oricare altă mărime se poate efectua doar pe comandă în termen de 30 zile lucrătoare. Un produs unicat made only by @Flori de ie. 

Toate produsele FLORI DE IE sunt manufacturate pe comandă, de aceea se poate face doar schimb de mărime sau schimb cu alt produs disponibil pe stoc. Nu se poate face RETUR. Vă rugăm să aveți în vedere acest aspect, să acordați o atenție deosebită atunci când trimiteți măsurile și să apelați cu încredere la echipa noastră în caz de nevoie.

Mai multe povești cu iile noastre dragi găsiți chiar aici.

*Având în vedere numărul mare de comenzi pentru această ie, termenul de livrare poate ajunge până la 6 săptămâni.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Captcha

Vino la povești despre ia românească

Descoperă povestea iei tradiționale romanești motivelor decorative cusute acum peste o sută de ani.