1.490,00 Lei

Opţiuni disponibile

ie traditionala* E important sa mentionati in momentul Checkout-ului masurile dvs. in rubrica observatii.
ie romaneascaLivrare gratuita la plata online
ii romanestiPoti returna produsele in 14 zile de la primirea comenzii

Ie românească tradițională "Panseluțe"- un simbol al amintirii și al gândurilor de iubire

Ia veche, originara din Oltenia, cusută manual, cu fir de bumbac reflectă o simfonie de culori calde verde, albastru, mov și galben. Această combinație de culori este una tandră și plină de distincție și rafinament, ce poate fi adaptată oricărei ținute, fiind în cele din urmă indispensabilă oricărei garderobe moderne, dar care vrea să păstreze din tradiționalul autentic popular. Astfel, culorile preponderente au o semnificație aparte; verdele, culoarea regnului vegetal, simbolizează viaţa, tinereţea, speranţa, norocul, bucuria și longevitatea, în esență această culoare producând asupra ființei o acţiune de calmare şi liniştire. Galbenul o culoare solară, evocă strălucirea aurului. Se asociază tinereţii, eternităţii, voioşiei, căldurii şi nobleţei. Coloritul inedit o definesc ca o creație veselă, de o profundă autenticitate și de un remarcabil efect estetic, căci ia noastră românească este simbolul spiritului, al istoriei și poveștii neamului nostru. Românii au luat florile de pe câmp și le-au pus pe ia populară ca să oglindească frumusețea plaiurilor însorite. Sau cum frumos spune Sofia Vicoveanca: „Dintr-un fir de mătase sau dintr-un pumn de mărgele, au creat o gradină cu flori”. Un model realizat în întregime manual, în România.

Produsul este fabricat în România în atelierul Flori de ie și păstrează cromatica și croiul modelului original, continuând astfel tradiția românească. Exercițiul nostru vizual pleacă de la timpul mărturisirilor și recompune dialogul dintre Mama Pământ și esența omului înconjurat de iubire și duce mai departe către generațiile viitoare mesajele strămoșilor noștri.  

Mărimi disponibile: S, M, L. Oricare altă mărime se poate efectua doar pe comandă în termen de 30 zile lucrătoare. Un produs unicat made only by @Flori de ie. 

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Captcha

Vino la povești despre ia românească

Descoperă povestea iei tradiționale romanești motivelor decorative cusute acum peste o sută de ani.