1.230,00 Lei

Opţiuni disponibile

ie traditionala* E important sa mentionati in momentul Checkout-ului masurile dvs. in rubrica observatii.
ie romaneascaLivrare gratuita la plata online
ii romanestiPoti returna produsele in 14 zile de la primirea comenzii

Ia românească "Regală" este un model inspirat după o ie veche de peste 100 de ani. Este cusută în întregime manual, cu migală și pasiune, cu fir de bumbac de diferite culori predominând negru, roșu, verde, mov și albastru deschis pentru prețiozitate ia este încărcată cu mărgele de sticlă și paiete de culoare aurie, o combinație de culori ce îi conferă un aer regal. Modelul iei este unul foarte bogat, broderia aflându-se atât pe partea centrală a iei, cât și pe mânecile și spatele acesteia. Șirurile verticale și orizontale ce încadrează elementele principale sunt reprezenatate de simbolurile ce provin din cultura Cucutenilor și reprezintă izvorul nesecat de energie având centrat trifoiul cu patru foi ca și motiv principal. Costumul popular românesc a primit o serie de împrumuturi de-a lungul timpului în funcție de teritoriile cu care s-a alăturat, construind astfel o diversiate ornamentală ca atribut al unor suprapuneri culturale diferite: sobrietatea, geometrismul, etc. Broderia somptuoasă a iei denotă eleganță și rafinament specific aristocrației românești de la sfârșitul secolului al XIX-lea.  Mâneca iiei este largă, repetă acelaș motiv central, și se termină cu o manșetă elegantă. Decolteul iiei este perfect pentru a sublinia feminătatea și se poate închieia cu ajutorul a doi ciucuri delicați.  Produsul este fabricat în România în altelierul Flori de ie, pânza este de grosime medie pentru a putea susțime bogăția broderiei, modelul iei a fost cusut în întregime manual cu fir de bumbac (testat înainte pentru a nu se deteriora culorile), păstrează cromatica și croiul modelului original asigurând astfel continuarea tradițiilor românești.  Exercițiul nostru vizual pleacă de la timpul mărturisirilor și recompune dialogul dintre Pământ și Cer înconjurat de iubire. 

Mărimi disponibile: S, M, L. Oricare altă mărime se poate efectua doar pe comandă în termen de 30 zile lucrătoare. Un produs unicat made only by @Flori de ie. 

Toate produsele FLORI DE IE sunt manufacturate pe comandă, de aceea se poate face doar schimb de mărime sau schimb cu alt produs disponibil pe stoc. Nu se poate face RETUR. Vă rugăm să aveți în vedere acest aspect, să acordați o atenție deosebită atunci când trimiteți măsurile și să apelați cu încredere la echipa noastră în caz de nevoie.

Mai multe povești cu iile noastre dragi găsiți chiar aici.

*Având în vedere numărul mare de comenzi pentru această ie, termenul de livrare poate ajunge până la 6 săptămâni.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Captcha

Vino la povesti despre ia romaneasca

Descopera povestea iei traditionale romanesti si semnificatiile motivelor decorative cusute acum peste o suta de ani.