Logo
LIVRARE GRATUITĂ

Oriunde în țară la plata cu cardul

Mail
SUPORT CLIENȚI

0787 611 586 / 0725 747 708

Phone
RETUR PRODUSE

Retur simplu în 14 zile

Phone
100% CUMPĂRĂTURI SIGURE

Garantăm siguranța informațiilor

1.350,00 Lei
ie traditionala * E important sa mentionati in momentul Checkout-ului masurile dvs. in rubrica observatii.
ie romaneasca Livrare gratuita la plata online
ii romanesti Poti returna produsele in 14 zile de la primirea comenzii

Ie românească umbreluțe 

Această ie românească cu mânecă lungă este un model nou, modern, care transpune pe pânza albă motive tradiționale vechi oltenești. Modelul original a fost cusut manual pe pânză țesută în casă acum mai bine de 70 de ani și provine din zona Olteniei la interferență cu Muntenia. Ia este cusută manual, cu fir de bumbac (sau mătase, după voință) verde, albstru închis, mov și portocaliu.

Combinația culorilor este curajoasă și tinerească pentru a putea adapta ia oricărei ținute. Motivele decorative care se regăsesc pe cămeșă sunt dispuse pe piept și pe mâneci în registre verticale ușor înclinate având la bază motive zoomorfe mai vechi: fluturi și cocori. Pieptul este încărcat cu forme asemănătoare umbreluțelor (motive tradiționale care se regăsesc pe fețele de pernă produse în satele din câmpia situată între Argeș și Olt) și reprezintă bucuria de a exista. Dorința de viață, frumos și autodepășire este redată cu bucuria omului care conștientizează  frumusețea și bogăția unei lumi care ar putea  părea mai săracă decât a noastră. 

Povestea veche împreună cu care a fost culeasă ia spune că a aparținut unei frumoase fete de negustori din zonă, pasionată de culori și cuvinte potrivite din cărți deslușite și pe răvașe scrise.  ,,Fluturi și mândri cocori, cusuți cu mult dor, aduceți gânduri bune din zbor, sănătate și zâmbet drag în pridvor!" 

Mărimi disponibile: S, M, L. Oricare altă mărime se poate efectua doar pe comandă în cel puțin 30 de zile lucrătoare. Un produs unicat made only by @Flori de ie. 

Mai multe povești cu iile noastre dragi găsiți chiar aici.

*Având în vedere numărul mare de comenzi pentru această ie, termenul de livrare poate ajunge până la 6 săptămâni.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Produse asemănătoare

Vino la povesti despre ia romaneasca

Descopera povestea iei traditionale romanesti si semnificatiile motivelor decorative cusute acum peste o suta de ani.