1.570,00 Lei

Opţiuni disponibile

ie traditionala* E important sa mentionati in momentul Checkout-ului masurile dvs. in rubrica observatii.
ie romaneascaLivrare gratuita la plata online
ii romanestiPoti returna produsele in 14 zile de la primirea comenzii

“Umbra Timpului” este o ie românească cusută integral manual, exact așa cum faceau și femeile noastre acum 70-80 de ani. Un model nou, modern, care transpune motive tradiționale vechi, specifice zonei Olteniei. Ia respectă croiul tradițional, fiind croită din 4 foi de pânză topită de culoare albă, mânecile sunt legate cu “cheiță” realizată cu croșeta, la gât ia “Umbra Timpului” are o deschizătură “guriță” (cum i se spune în popor), iar mânecile și pieptul sunt bogat ornate cu motive tradiționale românești.

Se păstrează decorul tradițional al mânecii, ce se încheie cu șnur și ciucurași având terminație de volănaș, ce dă senzația de mânecă bufantă, amplă oferind un aspect gingaș.

Ia cusută manual, cu fir de mătase reflectă o simfonie de culori, preponderent verde, albastru, și roz. Această combinație de culori este una clasică și plină de distincție și rafinament, ce poate fi adaptată oricărei ținute, fiind în cele din urmă indispensabilă oricărei garderobe moderne.

Astfel, culorile preponderente au o semnificație aparte; verde – renaștere, revitalizarea naturii și a întregii esențe; un simbol puternic al cunoașterii și iluminării sacrale, ce emană vitalitate, energie pozitivă, strălucire, exuberanță și jovialitatea tinereții.

Rozul, reprezentarea iubirii necondiționate și a purității, manifestare a compasiunii, romantismului și afecțiunii profunde, reflectă sentimente puternice de bucurie, încredere și prețuire de sine, confort și protecție. Rozul are puterea de a întări energia personală aducând la suprafață credința ce sălășluiește în sufletul tuturor.

Simbolul adevărului și al păcii interioare, albastrul are scopul de a fluidiza energiile și emoțiilor din corpul uman, echilibrându-le până la stare de calm și reverie. Culoarea visătorului, a artistului creator contribuie la setea de cunoaștere, dezvoltarea capacităților artistice, precum și a comunicării verbale ușor de exprimat datorită profunzimii trăirilor și sentimentelor.

Exercițiile noastre vizuale rămân însă arta țăranească privită și înțeleasă, așa cum amintim la început, ca generator de semne și motive cu resurse inepuizabile de a repovesti lumea de la începuturile sale. Atributele feminității sunt dezvăluite printr-o imagine cromatică, cu tehnici de demult deprinse, extrem de complicate și migăloase ce sunt parca rupte din basme. Elementele fine, prețioase și cu o adevărată valoare se fac remarcate, în primul rând, prin elementul central, rombul; fiind înconjurat de frumusețea florilor stilizate.

Rombul, figura geometrică a vindecării, generatoare de energie și mișcare este simbolul primordial al unificării materiei cu spiritul, indică înălțarea către divin, aspiratțile ascunse adânc în suflet cu cele superioare și nevăzute. Prin urmare, vârfurile reprezintă extremitatea crucii ce face legătura dintre Cer și Pământ.

Foarte des întâlnite pe iile românești sunt motivele inspirate de natură. Florile colorate sunt simbol al prosperității si al prospețimii și sunt purtate cu drag atât de fetele din sat, cât și de femeile mature, mame sau bunici.

Formele inedite de expresie și realizarea artistică o definesc ca o creație bogată, de o profundă autenticitate și de un remarcabil efect estetic. Un model realizat în întregime manual, în România.

Mărimi disponibile: S, M, L. Oricare altă mărime se poate efectua doar pe comandă în cel puțin 30 de zile lucrătoare. Un produs unicat made only by @Flori de ie. 

Toate produsele FLORI DE IE sunt manufacturate pe comandă, de aceea se poate face doar schimb de mărime sau schimb cu alt produs disponibil pe stoc. Nu se poate face RETUR. Vă rugăm să aveți în vedere acest aspect, să acordați o atenție deosebită atunci când trimiteți măsurile și să apelați cu încredere la echipa noastră în caz de nevoie.

Mai multe povești cu iile noastre dragi găsiți chiar aici.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Captcha
Produse asemănătoare

Vino la povești despre ia românească

Descoperă povestea iei tradiționale romanești motivelor decorative cusute acum peste o sută de ani.