Logo
LIVRARE GRATUITĂ

Oriunde în țară la plata cu cardul

Mail
SUPORT CLIENȚI

0787 611 586 / 0725 747 708

Phone
RETUR PRODUSE

Retur simplu în 14 zile

Phone
100% CUMPĂRĂTURI SIGURE

Garantăm siguranța informațiilor

1.320,00 Lei
ie traditionala * E important sa mentionati in momentul Checkout-ului masurile dvs. in rubrica observatii.
ie romaneasca Livrare gratuita la plata online
ii romanesti Poti returna produsele in 14 zile de la primirea comenzii

Ia “Mărgelată”este o ie românească cusută integral manual, inspirată după un model vechi de peste 80 de ani. Un model unic, modern și special, care transpune motive tradiționale vechi, specifice zonei Olteniei. Ia respectă croiul tradițional, fiind formată din 4 foi de pânză topită de culoare albă,  gulerul iei “Mărgelată” nu are deschidere, având forma rotundă, fiind supranumit din popor “barcuță”. Mânecile și pieptul sunt bogat ornamentate cu motive tradiționale românești.

Ia este cusută în întregime manual, pe bumbac alb, cu fir de bumbac verde și mici mărgele, în diverse culori: roz, galben, portocaliu, mov. Mărgelele sunt dispuse astfel încât să formeze modele geometrice, precum romburi și pătrate. Rombul este simbolul echilibrului, armoniei și protecției divine ce reprezintă în esență cele patru extremități ale crucii. Pe de altă parte, pătratul este simbol al stabilităţii semnificând echilibrul și statornicia materiei şi aparteneţa la rădăcini, la mama pământ. Aceste motive geometrice sunt accentuate și de prezența stelelor stilizate.

Culoarea preponderentă ce pune în evidență întreaga țesătură este verdele. În esență, culoarea verde semnifică vindecarea trupului și sufletului datorită puterii tămăduitoare, reflectă speranța și calmul naturii. Purtând culoarea verde îți oferă senzația de libertate, siguranță, bună dispoziție și  relaxare totală.

Fiecare ie își are propria personalitate nascută din povești magice înconjurate de iubirea și credința vremurilor de demult. Povestea spune că fata care a brodat modelul original al acestei ii suferea din dragoste. Dorința aceasteia de a-și unii sufletul cu iubitul său și-a materializat-o cu dor și migală prin simboluri geometrice, ce s-au transformat ulterior in elemente estetice. Printre firele brodate a fost ascuns cu sârguință descântecul de împăcare, de unire a celor doi. "Eu întorc ulcica/ Și ulcica întoarce vatra/ Și vatra întoarce soba/ Și soba întoarce grinzile cu horna/ Și grinzile întorc podelele/ Leanțurile și șindrilele/ Șindrilele întorc crângurile/ Și crângurile întorc pe Sfântul Spiridon/ Și pe Maica Domnului/ Să întoarcă inimile celor împricinați/ Unul asupra altuia/ Cu cugetele/ Și cu dragostea/ Să se împăciuiască." Povestea noastră, a Florilor de ie, continuă și astăzi ducând mai departe mesajul fetei ce suferea din dragoste și mai mult decât atât, ia Mărgelată, în esența ei, oferă protecție și noroc în dragoste celei ce o poartă.

Produsele noastre sunt unicat, originale la fel ca acum 80 de ani, întrucât formele inedite de expresie și realizare artistică o definesc ca o creație bogată, de o profundă autenticitate și de un remarcabil efect estetic. Un model realizat în întregime manual, în România.

Mărimi disponibile: S, M, L. Oricare altă mărime se poate efectua doar pe comandă în cel puțin 30 de zile lucrătoare. Un produs unicat made only by @Flori de ie. 

Mai multe povești cu iile noastre dragi găsiți chiar aici.

*Având în vedere numărul mare de comenzi pentru această ie, termenul de livrare poate ajunge până la 6 săptămâni.

 

 

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Produse asemănătoare

Vino la povesti despre ia romaneasca

Descopera povestea iei traditionale romanesti si semnificatiile motivelor decorative cusute acum peste o suta de ani.