1.536,00 Lei

Opţiuni disponibile

ie traditionala * E important sa mentionati in momentul Checkout-ului masurile dvs. in rubrica observatii.
ie romaneasca Livrare gratuita la plata online
ii romanesti Poti returna produsele in 14 zile de la primirea comenzii

Această rochie lungă este un model nou, original, inspirat din portul tradițional românesc din zona Vrancei. De-a lungul timpului, modelele vestimentare au reflectat, de fapt, istoria, modul de a trăi și gândi al comunităților care le-au creat. Modelul folosit în rochia noastră, oglindește maniera proprie, particulară a femeii a care a cusut modelul original (ia românească) acum mai bine de 100 de ani și reprezintă raportarea ei la identitatea etnoculturală. Cu o broderie amplă, cusută cu fir de bumbac sau mătase (la alegere) verde și fir metalic argintiu, rochia "diafană" reprezintă un produs autentic, având un design aparte, cu totul special. Croiul rochiei păstrează în partea de sus linia de autenticitate a modelului original, în partea de jos a rochiei reluându-se motivele decorative printr-o repetiție simplă , la distanță egală pe orizontală cât și pe verticală. Repetarea aceluiași motiv în grupuri mici, cu pauze între ele, reprezintă repetiția conjugată. Lungimea rochiei dar și culorile firului țesut pot fi adaptate în funcție de dorința fiecăruia. Rochia este îmbogățită în partea inferioară de două rânduri de volane cu lățimea de 7-10 cm pentru a reda exact textura materialului: diafan! Pânza folosită este deosebit de fină, netedă, o combinație de bumbac și in foarte asemănătoare cașmirului, perfectă pentru zilele călduroase. Ornamentele folosite sunt deosebite și delicate, în același timp pe mânecile acesteia cât și în partea de jos a rochiei. Șirurile verticale de pe mâneci ne aduc aminte de tradiția de altădată, dar și de povestea iei vechi care a aparținut unei fete de podgorean din zona Vrancei. Pe vremea când și-a cusut această ie, era necăsătorită și ieșea la joc și la zilele de sărbătoare, însoțită de mama ei și purtând strai ales. Motivul principal al acestei ii este unul geometric decorat cu motive florale stilizate, specific zonei.

Mesajul acestei ii este legat de dragoste și frumos, precum în descântul din povestea noastră: ,,Firul roș și cel albastru se-ntretaie și se adună și formează o cunună, așa cum oi purta și eu, când m-oi lua cu omul meu, ce azi la poartă mă așteaptă, mă sărută și mă-ntreabă cum de inima mi-i caldă și atât de iubitoare, cum o alta nu o are. Îi răspund pentru că mi-i drag și îmi va fi toată viața, așa cum mi-a arătat baba în ghioc și descântat, o zi în urmă, pe-nserat". 

Mărimi disponibile: S, M, L. Oricare altă mărime se poate efectua doar pe comandă în cel puțin 30 de zile lucrătoare. Un produs unicat made only by @Flori de ie. 

Mai multe povești cu iile noastre dragi găsiți chiar aici.

*Având în vedere numărul mare de comenzi pentru această ie, termenul de livrare poate ajunge până la 6 săptămâni.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Produse asemănătoare

Vino la povesti despre ia romaneasca

Descopera povestea iei traditionale romanesti si semnificatiile motivelor decorative cusute acum peste o suta de ani.