Cămașă românească mărgelată - verde

580 lei
Scrie un review

Descriere

Acest model de cămașă bărbătescă este inspirat după o cămașa tradițională din Banat fiind preluate parte din simbolurile unei cămeși mai vechi de 70 de ani, croiul fiind adaptat zilelor noastre pentru a putea fi purtată ușor. Motivele de inspirație tradițională au fost preluate pentru a continua povestea românescă a străbunilor noștri dar și pentru că arta țărănescă trebuie privită și înțeleasă, ca generator de semne și motive cu resurse inepuizabile de a repovesti lumea cu ajutorul broderiilor manuale. Modelul broderiei este unul vesel, fiind exploatat în special efectul de verticalitate, cusut cu fir de bumbac verde crud, precum pădurile bogate. Simbolurile ascunse cu grijă în această cămașă îi aduc purtătorului o stare de bine, protecție și bunăstare. Acesta îi conferă o aură de clasicism și eleganță. O altă caracteristică specifică acestei ii este simplitatea decorului, care se îndeamă ochiul să descopere povestea ascunsă cu drag. Se spune că dacă nu ai gânduri de mestecat, nu te apuci de cusut. 

Specific cămășii bărbătești sunt și mânecile lungi și strânse pe manșetă, care se încheie cu același model geometric, dispus de această dată orizontal. Un element distinctiv este gulerul îngust, decorat la fel ca și manșetele. Ornamentele cămășii sunt formate din mărgele mici, discrete de culoare galbenă și argintiu închis. Este perfectă pentru serile răcoroase de vară și pentru ocaziile speciale. Produs lucrat manual, în întregime, în România. 

Mărimi disponibile: S, M, L. Oricare altă mărime se poate efectua doar pe comandă în termen de 15 zile lucrătoare. Un produs unicat made only by @Flori de ie. 

Mai multe povești cu iile noastre dragi găsiți chiar aici.

Review-uri

Am dori să cunoaștem părerea ta

Spune-ne ce părere ai despre acest produs. Ne va ajuta să devenim mai buni și să îți oferim informațiile pe care ți le dorești.

Scrie un review

Vino la poveşti despre ia românească

Descoperă povestea iei tradiţionale româneşti şi semnificaţiile motivelor decorative cusute acum peste o sută de ani.

Ii traditionale, ii romanesti de la Florideie.ro
Vino pe blog