Ie românească Trifoi - Bej

710 lei

Opţiuni disponibile

Scrie un review

Descriere

Această ie în culori pastel este brodată manual cu trifoi stilizați. Decorațiunile sunt cusute cu fir de bumbac de culoare bej și înfrumusețate cu fir auriu. Trifoiul este un simbol care atrage norocul și belșugul, fiind unul dintre motivele preferate în tradiția românească. Două șiruri paralele de trifoi, cu decor plin, sunt despărțite pe pieptul iei de un șir alcătuit din trei trifoi delicați. Decolteul în anchior este cusut pe margine cu fir de bumbac sau mătase bej. Ia se poate închide în zona gâtului cu ciucuri albi. Bluza are mânecă lungă, bogat decorată cu același model de pe piept. Mâneca are manșete strânse delicat pe încheietura mâinii, brodate cu un rând de model dens. Ia este realizată manual și este alegerea perfectă pentru o zi lejeră de vară. Despre femeia care a cusut modelul original se spune că era o adevărată doamnă, educată și cu mult bun gust, ,,umblată " la oraș, de unde a adus cu ea în comuna unde locuia tendințe noi, combinația de simboluri folosită având o simbolisitică legată de împlinire spirituală dar și materială. Povestea acesteai ii culese ne-a adus cu sine și mesajul celei care a cusut-o: ,,fir țesut cu drag și dor, de noroc aducător și de viață dătător. Spre o nouă zi te poartă, zi lumină până-n seară, cănd pui ia-n cui și, iară, aștepți un alt răsărit, veșmântul să-l îmbraci înnoit. Fie-ți viața dar nesfârșit, înmiresmată ca un tei înflorit și bogată ca un cufur plin cu nestemate, așa cum îți joacă în ochi toate."

Mărimi disponibile: S, M, L. Oricare altă mărime se poate efectua doar pe comandă în termen de 15 zile lucrătoare. Un produs unicat made only by @Flori de ie. 

Mai multe povești cu iile noastre dragi găsiți chiar aici.


Review-uri

Am dori să cunoaștem părerea ta

Spune-ne ce părere ai despre acest produs. Ne va ajuta să devenim mai buni și să îți oferim informațiile pe care ți le dorești.

Scrie un review

Vino la poveşti despre ia românească

Descoperă povestea iei tradiţionale româneşti şi semnificaţiile motivelor decorative cusute acum peste o sută de ani.

Ii traditionale, ii romanesti de la Florideie.ro
Vino pe blog