Ie românească Trifoi - Negru

710 lei

Opţiuni disponibile

1 review-uri | Scrie un review

Descriere

O ie ideală pentru sezonul cald, cu o combinație clasică - alb și negru, care îți va accentua silueta și stilul vestimentar. Ia este un produs nou, modern, brodată manual cu motive de inspirație tradițională - trifoi cu patru foi, stilizați și adaptați pentru un articol vestimentar actual. Trifoiul este simbol al norocului în tradiția populară românească. Este o ie elegantă, care poate fi adaptată atât unei ținute office, cât și unei garderobe casual. Ia are o croială lejeră, cu decolteu larg și ciucuri albi, iar mâneca lungă, bogat decorată, este strânsă delicat pe încheietura mâinii. Partea din față și mânecile iei sunt brodate cu același model - două șiruri de trifoi cu decor plin, stilizat, despărțite de un șir alcătuit din trei trifoi cusuți cu fir negru. Ia este realizată în întregime manual. Despre femeia care a cusut modelul original se spune că era o adevărată doamnă, educată și cu mult bun gust, ,,umblată " la oraș, de unde a adus cu ea în comuna unde locuia tendințe noi, combinația de simboluri folosită având o simbolisitică legată de împlinire spirituală dar și materială. Povestea acesteai ii culese ne-a adus cu sine și mesajul celei care a cusut-o: ,,fir țesut cu drag și dor, de noroc aducător și de viață dătător. Spre o nouă zi te poartă, zi lumină până-n seară, cănd pui ia-n cui și, iară, aștepți un alt răsărit, veșmântul să-l îmbraci înnoit. Fie-ți viața dar nesfârșit, înmiresmată ca un tei înflorit și bogată ca un cufur plin cu nestemate, așa cum îți joacă în ochi toate."

Mărimi disponibile: S, M, L. Oricare altă mărime se poate efectua doar pe comandă în termen de 15 zile lucrătoare. Un produs unicat made only by @Flori de ie. 

Mai multe povești cu iile noastre dragi găsiți chiar aici.

Review-uri

Rating general bazat pe 1 review-uri
5 din 5 stele

Am dori să cunoaștem părerea ta

Spune-ne ce părere ai despre acest produs. Ne va ajuta să devenim mai buni și să îți oferim informațiile pe care ți le dorești.

Scrie un review

Vino la poveşti despre ia românească

Descoperă povestea iei tradiţionale româneşti şi semnificaţiile motivelor decorative cusute acum peste o sută de ani.

Ii traditionale, ii romanesti de la Florideie.ro
Vino pe blog