Ie Trifoi mânecă scurtă - negru

510 lei

Opţiuni disponibile

Scrie un review

Descriere

O ie cu mânecă scurtă, ideală mai ales pentru sezonul cald, cu o combinație clasică-de alb și negru, ce îți va accentua stilul vestimentar. Deși ia este un produs nou și modern, ea a fost brodată cu mare drag și pasiune pentru tradiționalul românesc. Motivul principal – trifoiul cu patru foi, a fost stilizat și adaptat pentru un articol vestimentar actual. În tradiția populară românească, trifoiul este un simbol al norocului. Ia denotă eleganță, și poate fi ușor adaptată unei ținute casual, cât și uneia office. Croiala lejeră, însoțită de un decolteu larg, ce se poate încheia cu ciucuri albi, este bogat decorată cu același model, atât în partea din față a iei, cât și pe mânecile acesteia. Ia este realizată în întregime manual, cu fir negru pe pânză albă. Despre femeia care a cusut modelul original se spune că era o adevărată doamnă, educată și cu mult bun gust, "umblată" la oraș, de unde a adus cu ea în comuna unde locuia tendințe noi, combinația de simboluri folosită având o simbolistică legată de împlinire spirituală dar și materială. Povestea acesteia ii culese ne-a adus cu sine și mesajul celei care a cusut-o: ,,fir țesut cu drag și dor, de noroc aducător și de viață dătător. Spre o nouă zi te poartă, zi lumină până-n seară, cand pui ia-n cui și, iară, aștepți un alt răsărit, veșmântul să-l îmbraci înnoit. Fie-ți viața dar nesfârșit, înmiresmată ca un tei înflorit și bogată ca un cufar plin cu nestemate, așa cum îți joacă în ochi toate."

Mărimi disponibile: S, M, L. Oricare altă mărime se poate efectua doar pe comandă în termen de 15 zile lucrătoare. Un produs unicat made only by @Flori de ie.

Mai multe povești cu iile noastre dragi găsiți chiar aici.


Review-uri

Am dori să cunoaștem părerea ta

Spune-ne ce părere ai despre acest produs. Ne va ajuta să devenim mai buni și să îți oferim informațiile pe care ți le dorești.

Scrie un review

Vino la poveşti despre ia românească

Descoperă povestea iei tradiţionale româneşti şi semnificaţiile motivelor decorative cusute acum peste o sută de ani.

Ii traditionale, ii romanesti de la Florideie.ro
Vino pe blog