Ie Eternitatea - Verde

382 lei

Opţiuni disponibile

Scrie un review

Descriere

O ie cu mânecă scurtă, brodată manual cu flori stilizate și modele geometrice recuperând astfel un model tradițional vechi și foarte deteriorat, de peste 90 de ani din zona Teleormanului, modelul original fiind însă brodat manual cu fir de bumbac albastru pastelat și cu ornamente mici aurii. Motivele cusute au fost preluate și astfel asigurăm continuitatea costumului popular românesc, cunoscut în etnografie ca un marcator de identitate, unul dintre determinanții etnici cei mai stabili. Pe piept, motivele sunt cusute cu fir de bumbac subțire, verde sub forma unor  șiruri de flori stilizate. Pe umeri, șirurile de flori, delimitate de un rând de decor stilizat, sunt înscrise în pătrate mari. Ia se închide în anchior, iar aspectul romantic al bluzei este accentuat de ciucurii albi, delicați. Repetiția modelului atât pe partea centrală a bluzei cât și pe mâneci reprezintă simetrie și echilibru. Mânecile largi îi conferă iei o eleganță aparte. Elementele decorative brodate în această ie reflectă dorința tainică a fetei ce a cusut-o pentru a avea înțelepciunea de a trăi frumos și curat cu frică de Dumnezeu, de-a găsi echilibrul în viață pentru a trăi înțelept și a proteja neamul ei.

,,Ielele vrăjit cusut-au ie frumoasă pentru tine, să îți dea putere-n viață și-ajutor în clipe grele. De-ți va fi amar în viață, tu mereu să te gândești c-astă haină poartă-ntr-însa o magie ce va face traiul să îți fie vesel, peste toate tu să treci și în lume-asta mare numai bine să găsesști. Dumnezeu să îți aducă roade în tot ce îți pui în gând, prieteni dragi să îți fie aproape și niciodată să n-ai lacrimi grele pe obraji curgând."

Acesta este un articol vestimentar care transpune într-o manieră modernă motive tradiționale românești, perfect pentru o seară în care îți dorești să atragi toate privirile!  Ia este cusută în întregime manual, cu drag, în România.

Mărimi disponibile: S, M, L. Oricare altă mărime se poate efectua doar pe comandă în termen de 15 zile lucrătoare. Un produs unicat made only by @Flori de ie. 

Mai multe povești cu iile noastre dragi găsiți chiar aici.

Review-uri

Am dori să cunoaștem părerea ta

Spune-ne ce părere ai despre acest produs. Ne va ajuta să devenim mai buni și să îți oferim informațiile pe care ți le dorești.

Scrie un review

Vino la poveşti despre ia românească

Descoperă povestea iei tradiţionale româneşti şi semnificaţiile motivelor decorative cusute acum peste o sută de ani.

Ii traditionale, ii romanesti de la Florideie.ro
Vino pe blog