Ie românească Poarta Sărutului - Vișiniu

620 lei

Opţiuni disponibile

Scrie un review

Descriere

O ie elegantă și romantică în același timp, inspirată după un model vechi de peste 90 de ani, brodată integral manual. Modelul brodat are drept sursă de inspirație sculptura Poarta Sărutului, realizată de Constantin Brâncuși. Astfel, ia are un model delicat, cu elemente circulare, simetrice, cusute cu fir de bumbac vișiniu. Ornamentele sunt dispuse sub forma unui lanț care sugerează infinitul, o tematică importantă în opera artistului. Lanțuri paralele de decor geometric înfrumusețează pieptul și mânecile iei conferind astfel modelului bogâție prin simplitate. Mânecile lungi și ușor evazate sunt brodate la margini cu un rând de decor geometrizat, cu piciorușe fine. Decolteul delicat în anchior are ciucuri albi și conferă iei noastre delicatețe. Povestea acestei ii este legată de dragostea tainică a unei fete pentru cel mai frumos flăcău din sat. ,,Frunză verde de pelin, de la tine-i al meu chin? De trei zile mă foiesc, mă gândesc, mă perpelesc. Cum să fac să fie-al meu? De soare eu m-am rugat să îmi dea lumină-n ochi, stelele am implorat să îmi dea lucire fină, frumusețe de regină, obraji rumeni de bujor, zâmbet cald fermecător. Dar nu văd să izbândesc și de-atunci mă chinuiesc. La țesut degrab" m-am pus, bucurie mi-a adus. Ie faină vreau să-i fac, pânza mea să înflorească, dragostea-mi să-i povestească, la mine să se uite și cu drag să mă sărute."

Mărimi disponibile: S, M, L. Oricare altă mărime se poate efectua doar pe comandă în termen de 15 zile lucrătoare. Un produs unicat made only by @Flori de ie. 

Mai multe povești cu iile noastre dragi găsiți chiar aici.


Review-uri

Am dori să cunoaștem părerea ta

Spune-ne ce părere ai despre acest produs. Ne va ajuta să devenim mai buni și să îți oferim informațiile pe care ți le dorești.

Scrie un review

Vino la poveşti despre ia românească

Descoperă povestea iei tradiţionale româneşti şi semnificaţiile motivelor decorative cusute acum peste o sută de ani.

Ii traditionale, ii romanesti de la Florideie.ro
Vino pe blog