Ie rază de lună - albastru peruzea

840 lei

Opţiuni disponibile

3 review-uri | Scrie un review

Descriere

Această ie românească este un model nou, inspirat după o ie veche de peste 100 de ani din zona Vrancei. Este cusută în întregime manual, cu migală și pasiune, cu fir de bumbac albastru peruzea și fir metalic argintiu. Pânza folosită este deosebit de fină, netedă, o combinație de bumbac și in perfectă pentru zilele călduroase. Modelul iei este unul deosebit și delicat în același timp, broderia aflându-se atât pe partea centrală a iei, pe spate, cât și pe mânecile acesteia. Șirurile verticale de pe mâneci se regăsesc și pe partea centrală a iei și ne aduc aminte de tradiția de altădată, dar și de povestea iei vechi care a aparținut unei fete de podgorean din zona Vrancei. Pe vremea când și-a cusut această ie, era necăsătorită și ieșea la joc și la zilele de sărbătoare, însoțită de mama ei și purtând strai ales. Motivul principal al acestei ii este unul geometric decorat cu motive florale stilizate, specific zonei. Mesajul acestei ii este legat de dragoste și frumos, precum în descântul din povestea noastră: ,,Firul roș și cel albastru se-ntretaie și se adună și formează o cunună, așa cum oi purta și eu, când m-oi lua cu omul meu, ce azi la poartă mă așteaptă, mă sărută și mă-ntreabă cum de inima mi-i caldă și atât de iubitoare, cum o alta nu o are. Îi răspund pentru că mi-i drag și îmi va fi toată viața, așa cum mi-a arătat baba în ghioc și descântat, o zi în urmă, pe-nserat". Mâneca iei este dreaptă,  repetă același motiv central, și se termină cu o manșetă elegantă. Decolteul iei este perfect pentru a sublinia feminitatea și se poate încheia cu ajutorul a doi ciucuri delicați. Produsul este fabricat în România în atelierul Flori de ie și păstrează cromatica și croiul modelului original, continuând astfel tradiția românească.  Exercițiul nostru vizual pleacă de la timpul mărturisirilor și recompune dialogul dintre Pământ și Cer înconjurat de iubire și duce mai departe către generațiile viitoare mesajele strămoșilor noștri.  

Mărimi disponibile: S, M, L. Oricare altă mărime se poate efectua doar pe comandă în termen de 15 zile lucrătoare. Un produs unicat made only by @Flori de ie.

Mai multe povești cu iile noastre dragi găsiți chiar aici.

Review-uri

Rating general bazat pe 3 review-uri
5 din 5 stele

Am dori să cunoaștem părerea ta

Spune-ne ce părere ai despre acest produs. Ne va ajuta să devenim mai buni și să îți oferim informațiile pe care ți le dorești.

Scrie un review

Vino la poveşti despre ia românească

Descoperă povestea iei tradiţionale româneşti şi semnificaţiile motivelor decorative cusute acum peste o sută de ani.

Ii traditionale, ii romanesti de la Florideie.ro
Vino pe blog