Ie Bogăția Pământului

1.750 lei

Opţiuni disponibile

1 review-uri | Scrie un review

Descriere

De o mare eleganță, prin amploarea croiului și a decorului bogat, această ie inspirată după un model autentic vechi de peste 100 de ani de proveniență din zona Gorjului, o piesă extrem de rară și greu de realizat.  Este cusută în întregime manual, cu migală și pasiune în realizarea ei folosindu-se peste 1000 de mărgele cu o paletă de culori care variază de la albastrul de peruzea, până la verdele smarald și galbenul soarelui. Culorile sunt pastelate și ne aduc aminte de basmele românești de odinioară. Modelul iei este unul foarte bogat, broderia aflându-se atât pe partea centrală a iei, spate, cât și pe mânecile și spatele acesteia. Șirurile verticale ce încadrează elementele principale sunt reprezenatate de simboluri florare.  Broderia somptuoasă a iei denotă eleganță și rafinament specific aristocrației românești de la sfârșitul secolului al XIX-lea.  Mâneca iiei este largă, repetă acelaș motiv central; decolteul iiei este perfect pentru a sublinia feminătatea.

Produsul este fabricat în România în altelierul Flori de ie, pânza este de grosime medie pentru a putea susțime bogăția broderiei, modelul iei a fost cusut în întregime manual cu fir de bumbac (testat înainte pentru a nu se deteriora culorile), păstrează cromatica și croiul modelului original asigurând astfel continuarea tradițiilor românești.  Exercițiul nostru vizual pleacă de la timpul mărturisirilor și recompune dialogul dintre Pământ și Cer înconjurat de iubire. 


Mai multe povești cu iile noastre dragi găsiți chiar aici.

Review-uri

Rating general bazat pe 1 review-uri
5 din 5 stele

Am dori să cunoaștem părerea ta

Spune-ne ce părere ai despre acest produs. Ne va ajuta să devenim mai buni și să îți oferim informațiile pe care ți le dorești.

Scrie un review

Vino la poveşti despre ia românească

Descoperă povestea iei tradiţionale româneşti şi semnificaţiile motivelor decorative cusute acum peste o sută de ani.

Ii traditionale, ii romanesti de la Florideie.ro
Vino pe blog