1.350,00 Lei

Opţiuni disponibile

ie traditionala * E important sa mentionati in momentul Checkout-ului masurile dvs. in rubrica observatii.
ie romaneasca Livrare gratuita la plata online
ii romanesti Poti returna produsele in 14 zile de la primirea comenzii

Ie românească Bulgaraș galben

O ie românească delicată, brodată în întregime manual după un model vechi de peste 90 de ani, potrivită pentru o ținută casual romantică sau chiar pentru o zi de sărbătoare importantă. Ia este un produs nou, din pânză albă din pânză topită, care preia integral motivele tradiționale românești. Broderia bogată este cusută manual cu fir de mătase și paiete mici, aurii dispuse pe întreg modelul astfel încât prin luminozitatea și delicatețea se pune în valoare frumusețea femeii ce o poartă. Modelul este unul geometric, accentuat de paiete și format din romburi, triunghiuri și cercuri. Pe partea din față a iei, modelul prezintă un șir de flori mici, aurii, dispus în formă șerpuită și delimitat de triunghiuri. Mâneca lungă reia același model plin, geometric. Ia are decolteu rotund, la baza gâtului, îmbogățit cu paiete. Se spune că aceasta ie a fost cusută de mama unei fete care era frumoasă precum Ileana Cosnânzeana din dorința de a evidenția frumusețea fetei și de a o păzi de deochi și de a îi aduce armonie în viață.

,,Ileana Cosânzeana, frumoasă ie îți îmbracă umerii dalbi și goi! Soarele ce-l porți brodat la mână te apără de descântec și deochi, îți aduce zâmbetul în priviri și îți luminează drumul în orișicare zi. Feri-te-ar de vorbe rele, de gânduri necurate și de priviri încruntate. Fie-ți viața dar nesfârșit, înmiresmată ca un tei înflorit și bogată ca un cufăr de nestemate, așa cum îți joacă în ochi toate. Fir cusut cu drag și dor,de noroc aducător și de viață dătător. Spre o nouă zi te poartă, zi lumină până-n seară, când pui ia-n cui, și iară, aștepță un alt răsărit, veșmântul să-l îmbraci înnoit."

Mărimi disponibile: S, M, L. Oricare altă mărime se poate efectua doar pe comandă în termen de 30 zile lucrătoare. Un produs unicat made only by @Flori de ie.

Mai multe povești cu iile noastre dragi găsiți chiar aici.

*Având în vedere numărul mare de comenzi pentru această ie, termenul de livrare poate ajunge până la 6 săptămâni.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Vino la poveşti despre ia românească

Descoperă povestea iei tradiţionale româneşti şi semnificaţiile motivelor decorative cusute acum peste o sută de ani.