Ie românească lalea

940 lei

Opţiuni disponibile

13 review-uri | Scrie un review

Descriere

Această ie românească este un model nou, inspirat după o ie veche de peste 70 de ani. Este cusută în întregime manual, cu migală și pasiune, cu fir de bumbac și fir de mătase pentru prețiozitate de culoarea cerului senin, îmbogățită cu arome de culoarea untului proaspăt, o combinație de culori ce se asortează ușor oricărei ținute. Modelul iei este unul deosebit și delicat în același timp, broderia aflându-se atât pe partea centrală a iei, cât și pe mânecile acesteia. Șirurile verticale cu decoruri florale ne aduc aminte de povestea iei originale, care a aparținut unei fete de preot din zona Olteniei. Pe vremea când și-a cusut această ie era necăsătorită și ieșea la joc și în zilele de sărbătoare însoțită de mama ei și purtând strai ales. Motivul principal al acestei ii este unul floral, specific zilelor de sărbătoare precum: ieșitul fetelor la joc, logodna, căsătoaria, etc. Mesajul acestei ii este legat de dragoste și frumos, precum în descântul din povestea noastră: ,,o lalea timid apare dintre firele de ață și brodez cu-ndemânare ce-mi doresc acum în față/ Proaspăt aer să aduc și grăbit să vină-n zbor parfum fin de primăvară, rod și soare să tot fie, pentru toți și veselie". Mâneca iei este largă, repetă același motiv central și se termină într-un mod elegant cu colțișori. Decolteul iei este perfect pentru a sublinia feminitatea și se poate încheia cu ajutorul a doi ciucuri delicați. Croiurile iei - bucățile din care este compusă - sunt cusute între ele cu o cusătură specifică, numită cheiță și lucrată cu croșetul. Produsul este fabricat în România în atelierul Flori de ie și păstrează cromatica și croiul modelului original, continuând astfel tradiția românească. Exercițiul nostru vizual pleacă de la timpul mărturisirilor și recompune dialogul dintre Pământ și Cer înconjurat de iubire și duce mai departe către generațiile viitoare mesajele strămoșilor noștri.  

Mărimi disponibile: S, M, L. Oricare altă mărime se poate efectua doar pe comandă în termen de 15 zile lucrătoare. Un produs unicat made only by @Flori de ie. 

Mai multe povești cu iile noastre dragi găsiți chiar aici.

*Având în vedere numărul mare de comenzi pentru această ie, termenul de livrare poate ajunge până la 6 săptămâni.

Review-uri

Rating general bazat pe 13 review-uri
5 din 5 stele

Am dori să cunoaștem părerea ta

Spune-ne ce părere ai despre acest produs. Ne va ajuta să devenim mai buni și să îți oferim informațiile pe care ți le dorești.

Scrie un review

Vino la poveşti despre ia românească

Descoperă povestea iei tradiţionale româneşti şi semnificaţiile motivelor decorative cusute acum peste o sută de ani.

Ii traditionale, ii romanesti de la Florideie.ro
Vino pe blog