Ie Românească Mărgelată

922 lei

Opţiuni disponibile

Scrie un review

Descriere

Aceasta este o ie deosebită, cu un model unic și special, inspirată după un model de ie vechi de peste 80 de ani. Ia este cusută în întregime manual, pe bumbac alb, cu fir de bumbac negru și mici mărgele, în diverse culori: roșu, verde, albastru, portocaliu, roșu și auriu. Mărgele sunt dispuse astfel încât să formeze modele geometrice, romburi și pătrate. Rombul este simbolul echilibrului, ce îți conferă o stare de bine, iar cu ajutorul bumbacului negru sunt brodate forme de stele stilizate și cum fiecare ie are o poveste și povestea acestei ii este deosebit de frumoasă. Se spune că fata care a cusut modelul original al acestei ii suferea din dragoste și pentru că își dorea cu disperare să se întoarcă iubitul la ea în timp ce broda, a brodat și ascuns și descântecul de împăcare, de unire care suna așa: 

Eu întorc ulcica/ Și ulcica întoarce vatra/ Și vatra întoarce soba/ Și soba întoarce grinzile cu horna/ Și grinzile întorc podelele/ Leanțurile și șindrilele/ Șindrilele întorc crâgurile/ Și crângurile întorc pe Sfântul Spiridon/ Și pe Maica Domnului/ Să întoarcă inimile celor împricinați/ Unul asupra altuia/ Cu cugetele/ Și cu dragostea/ Să se împăciuiască.

Povestea noastră continuă și astăzi ducând mai departe mesajul fetei ce suferea din dragoste și mai mult decât atât oferind protecție în dragoste. Produsele noastre sunt unicat, originale la fel ca acum 80 de ani, lucrate în întregime manual în România, în atelierul Flori de ie.

Mărimi disponibile: S, M, L. Oricare altă mărime se poate efectua doar pe comandă în termen de 15 zile lucrătoare. Un produs unicat made only by @Flori de ie. 

Mai multe povești cu iile noastre dragi găsiți chiar aici.

Review-uri

Am dori să cunoaștem părerea ta

Spune-ne ce părere ai despre acest produs. Ne va ajuta să devenim mai buni și să îți oferim informațiile pe care ți le dorești.

Scrie un review

Vino la poveşti despre ia românească

Descoperă povestea iei tradiţionale româneşti şi semnificaţiile motivelor decorative cusute acum peste o sută de ani.

Ii traditionale, ii romanesti de la Florideie.ro
Vino pe blog