Ie Regală

990 lei

Opţiuni disponibile

6 review-uri | Scrie un review

Descriere

Această ie românească este un model nou, inspirat după o ie veche de peste 100 de ani. Este cusută în întregime manual, cu migală și pasiune, cu fir de bumbac de diferite culori predominând negru, roșu, verde, mov și albastru deschis pentru prețiozitate ia este încărcată cu mărgele de sticlă și paiete de culoare aurie, o combinație de culori ce îi conferă un aer regal. Modelul iei este unul foarte bogat, broderia aflându-se atât pe partea centrală a iei, cât și pe mânecile și spatele acesteia. Șirurile verticale și orizontale ce încadrează elementele principale sunt reprezenatate de simbolurile ce provin din cultura Cucutenilor și reprezintă izvorul nesecat de energie având centrat trifoiul cu patru foi ca și motiv principal. Costumul popular românesc a primit o serie de împrumuturi de-a lungul timpului în funcție de teritoriile cu care s-a alăturat, construind astfel o diversiate ornamentală ca atribut al unor suprapuneri culturale diferite: sobrietatea, geometrismul, etc. Broderia somptuoasă a iei denotă eleganță și rafinament specific aristocrației românești de la sfârșitul secolului al XIX-lea.  Mâneca iiei este largă, repetă acelaș motiv central, și se termină cu o manșetă elegantă. Decolteul iiei este perfect pentru a sublinia feminătatea și se poate închieia cu ajutorul a doi ciucuri delicați.  Produsul este fabricat în România în altelierul Flori de ie, pânza este de grosime medie pentru a putea susțime bogăția broderiei, modelul iei a fost cusut în întregime manual cu fir de bumbac (testat înainte pentru a nu se deteriora culorile), păstrează cromatica și croiul modelului original asigurând astfel continuarea tradițiilor românești.  Exercițiul nostru vizual pleacă de la timpul mărturisirilor și recompune dialogul dintre Pământ și Cer înconjurat de iubire. 

Mărimi disponibile: S, M, L. Oricare altă mărime se poate efectua doar pe comandă în termen de 15 zile lucrătoare. Un produs unicat made only by @Flori de ie. 

Mai multe povești cu iile noastre dragi găsiți chiar aici.

*Având în vedere numărul mare de comenzi pentru această ie, termenul de livrare poate ajunge până la 6 săptămâni.

Review-uri

Rating general bazat pe 6 review-uri
5 din 5 stele

Am dori să cunoaștem părerea ta

Spune-ne ce părere ai despre acest produs. Ne va ajuta să devenim mai buni și să îți oferim informațiile pe care ți le dorești.

Scrie un review

Vino la poveşti despre ia românească

Descoperă povestea iei tradiţionale româneşti şi semnificaţiile motivelor decorative cusute acum peste o sută de ani.

Ii traditionale, ii romanesti de la Florideie.ro
Vino pe blog