Ie românească Sânziana

1.100 lei

Opţiuni disponibile

3 review-uri | Scrie un review

Descriere

Această ie cu mânecă lungă este o creație modernă, bazată pe un model vechi, originar din zona Argeșului. Pânza neagră este bogat brodată în întregime manual, rezultând un produs unicat și elegant. Modelul geometric al iei este simplu, dar de efect, datorită paietelor aurii, strălucitoare. Partea din față a iei este brodată pe laterale cu două șiruri de romburi formate din paiete și delimitate de o cusătura fină, realizată cu fir de bumbac roșu închis. Pe piept sunt brodați doi trifoi cu patru foi stilizați, formați din romburi aurii. Umerii iei au o broderie plină, amplă, formată din rânduri de romburi cu paiete. Mâneca lungă se încheie cu o bentiță delicată, brodată cu un rând de romburi. Spatele bluzei reia și el modelul rombului. Ia are anchior lejer, delimitat de un rând de model roșu închis și o bentiță cusută cu fir de aceeași culoare și paiete aurii. Linia gâtului se continuă cu o broderie fină, dantelată. Vorbele din bătrâni spun că modelul rombului sau al trifoiului cu patru foi era folosit în special de către fetele care își doreau să aibe noroc în dragoste, să se căsătorească chiar sau de către fetele care sufereau din dragoste pentru a li se alina dorul de bărbatul iubit. Protectoare în dragoste, ia Sânziana este un produs nou și modern, realizat în întregime manual, care va atrage cu siguranță toate privirile, iar în ochii bărbatului iubit vei stralucii asemeni unui Soare! 

Mărimi disponibile: S, M, L. Oricare altă mărime se poate efectua doar pe comandă în termen de 15 zile lucrătoare. Un produs unicat made only by @Flori de ie.

Mai multe povești cu iile noastre dragi găsiți chiar aici.

*Având în vedere numărul mare de comenzi pentru această ie, termenul de livrare poate ajunge până la 6 săptămâni.

Review-uri

Rating general bazat pe 3 review-uri
5 din 5 stele

Am dori să cunoaștem părerea ta

Spune-ne ce părere ai despre acest produs. Ne va ajuta să devenim mai buni și să îți oferim informațiile pe care ți le dorești.

Scrie un review

Vino la poveşti despre ia românească

Descoperă povestea iei tradiţionale româneşti şi semnificaţiile motivelor decorative cusute acum peste o sută de ani.

Ii traditionale, ii romanesti de la Florideie.ro
Vino pe blog