Ie românească Eternitatea - Verde deschis

595 lei

Opţiuni disponibile

Scrie un review

Descriere

O ie cu mânecă lungă, perfectă pentru o primăvară frumoasă, vesel colorată și brodată manual în întregime cu flori stilizate și modele geometrice. Decorul de pe piept este bogat, format din șiruri de flori cusute cu fir de verde deschis. În simbolistica tradițională verdele folosit pe iile strabunelor noastre reprezenta câmpiile bogate și întinse și cel mai probabil se ocupau cu aceasta îndeletnicire. Spre deosebire de iile tradiționale românești culese din regiunile montane, iile purtate în zonele de câmpie au ca și elemente predominante, elemente de tip agrar, legate de recoltă (spicul de grâu, porumbul sau elemente florale). Broderia manuală se repetă și pe mânecile delicate - pe umeri, șirurile de flori sunt înscrise în pătrate mari. Paietele mici, aurii, presărate din loc in loc, fac ca acest articol vestimentar să fie potrivit atât unei ținute casual, cât și unei ținute speciale, dedicată unui eveniment deosebit. Modelul brodat este inspirat din motivele populare românești și este transpus pe pânza albă într-o manieră modernă.

Atunci când cumpărați un produs lucrat manual trebuie să știți că simbolurile folosite nu sunt simple desene cusute pe pânză, ci adevărate simboluri magice, menite să îi poarte noroc celei care urmează să îmbrace ia, să o apere de ghinion și de rău. Mesajele cusute din această ie aduc protecție și stimulează sporul casei. 

Mărimi disponibile: S, M, L. Oricare altă mărime se poate efectua doar pe comandă în termen de 15 zile lucrătoare. Un produs unicat made only by @Flori de ie. 

Mai multe povești cu iile noastre dragi găsiți chiar aici.

Review-uri

Am dori să cunoaștem părerea ta

Spune-ne ce părere ai despre acest produs. Ne va ajuta să devenim mai buni și să îți oferim informațiile pe care ți le dorești.

Scrie un review

Vino la poveşti despre ia românească

Descoperă povestea iei tradiţionale româneşti şi semnificaţiile motivelor decorative cusute acum peste o sută de ani.

Ii traditionale, ii romanesti de la Florideie.ro
Vino pe blog