IE tradițională ROMÂNEASCĂ FLOAREA NOROCULUI

1.100 lei
1 review-uri | Scrie un review

Descriere

O ie ce se caracterizează prin rafinament și eleganța compozițiilor decorative și performanța tehnologică a cusăturilor și alesăturilor . Modelul este  inspirat după un model vechi creat la începutul secolului XX din zona Gorjului și poartă denumirea populară de ,, cămașa populară cu mărgele". Astfel, ia are un model floral repetitiv dispus atât pe mâneci cât și pe piept, cusut cu fir de bumbac negru și roșu, îmbogățit cu mărgele de diferite culori, precum: galben, albastru deschis și albastru închis. Ornamentele sunt dispuse sub forma unui lanț care sugerează infinitul, o tematică importantă ce se regăsește din abundență în zona gorjului.  Lanțuri paralele de decor înfrumusețează pieptul și mânecile iei conferind astfel modelului bogâție prin simplitate. Mâneca are trei șiruri paralele cu acelaș decor și este ușor evazată, la încheietură reliefându-se un punct de broderie foarte mărunt, conferind compoziției aspect de filigran. La marginile mânecilor se regăsește un rând de decor geometrizat, cu piciorușe fine. Decolteul delicat în anchior are ciucuri negri și conferă iei noastre delicatețe. Povestea satului spune că femeia care a purtat-o a fost soția unui om avut, ajunsă la o venerabilă vârstă, mamă și bunică, fostă conducătoare a ansamblului de dansuri populare din sat. 


Această ie este realizată în întregime manual, perfectă pentru orice fel de ținută, un produs original românesc marca @Flori de ie.

Mărimile disponibile sunt: S, M, L orice altă mărime putând fi executată pe comandă, timp de execuție minim 15 zile lucrătoare. 

Review-uri

Rating general bazat pe 1 review-uri
5 din 5 stele

Am dori să cunoaștem părerea ta

Spune-ne ce părere ai despre acest produs. Ne va ajuta să devenim mai buni și să îți oferim informațiile pe care ți le dorești.

Scrie un review

Vino la poveşti despre ia românească

Descoperă povestea iei tradiţionale româneşti şi semnificaţiile motivelor decorative cusute acum peste o sută de ani.

Ii traditionale, ii romanesti de la Florideie.ro
Vino pe blog