Ie colorată din zona Argeșului, cu model floral și geometric

1.500 lei
Scrie un review

Descriere

Această ie, care datează de la începutul secolului XX, este originară din zona Argeșului, fiind lucrată pe pânză de bumbac. Ornamentele iei au fost cusute cu fir de bumbac mov și fir galben. Este un obiect vestimentar tradițional românesc bogat decorat si cusut cu mare grijă și măiestrie. Modelul iei este geometric și floral: flori stilizate, încadrate în romburi, cusute pe altița de pe umăr și în trei șiruri pe mâneci, delimitate de un model denumit "val" - compus din spirale. Simbolistica spiralelor este una ancestrală, ce implică evoluția spirituală și înaintarea pe treptele vieții. Acelasi model se regăsește pe pieptul iei, îmbogățit cu un șir de flori stilizate. Poalele au un decor mai puțin întâlnit în vremea respectivă, format dintr-un șir de flori de crin. Produs unicat, în stare bună.

Mărimi disponibile: S, M, L. Oricare altă mărime se poate efectua doar pe comandă în termen de 15 zile lucrătoare. Un produs unicat made only by @Flori de ie. 

Mai multe povești cu iile noastre dragi găsiți chiar aici.


Review-uri

Am dori să cunoaștem părerea ta

Spune-ne ce părere ai despre acest produs. Ne va ajuta să devenim mai buni și să îți oferim informațiile pe care ți le dorești.

Scrie un review

Vino la poveşti despre ia românească

Descoperă povestea iei tradiţionale româneşti şi semnificaţiile motivelor decorative cusute acum peste o sută de ani.

Ii traditionale, ii romanesti de la Florideie.ro
Vino pe blog