Rochie românească fata craiului - Roz

1.230 lei

Opţiuni disponibile

1 review-uri | Scrie un review

Descriere

Această rochie este un model nou, original, inspirat din portul tradițional românesc. De-a lungul timpului, modelele vestimentare au reflectat, de fapt, istoria, modul de a trăi și gândi al comunităților care le-au creat. Modelul folosit în rochia noastră oglindește maniera proprie, particulară a femeii care a cusut modelul original (ia românescă) acum mai bine de 100 de ani și reprezintă raportarea ei la identitatea etnoculturală. Cu o broderie amplă, cusută cu fir de mătase alb și roz, rochia "Fata Craiului " reprezintă un produs autentic, având un design aparte, cu totul special. Modelul decorativ folosit este unul geometric. Povestea acestui model are la bază mărturia femeilor de la țară care vorbesc despre cum ,,au furat" ele acest model la Șezătoare și cum l-au tălmăcit apoi în felul lor, pentru a nu fi îmbrăcate la fel cu celelalte, la horă sau la biserică. Personalitatea, gustul artistic și sensibilitatea răzbat din modul în care au fost îmbinate culorile dar și calitatea materialelor folosite. Lungimea acestei rochii poate fi diferită în funcție de înălțime sau de gusturile fiecăruia. Simbolurile folosite, dintre care amintim rombul stilizat, reprezintă unirea materiei cu spiritul, mai simplu spus unirea cerului cu pamântul, direcția de înălțare spre Divinitate, conferind o protecție sporită purtatătoarei, vărfurile rombului reprezintând de fapt extremitățile crucii.

Mărimi disponibile: S, M, L. Oricare altă mărime se poate efectua doar pe comandă în termen de 15 zile lucrătoare. Un produs unicat made only by @Flori de ie.

Mai multe povești cu iile noastre dragi găsiți chiar aici.

Review-uri

Rating general bazat pe 1 review-uri
5 din 5 stele

Am dori să cunoaștem părerea ta

Spune-ne ce părere ai despre acest produs. Ne va ajuta să devenim mai buni și să îți oferim informațiile pe care ți le dorești.

Scrie un review

Vino la poveşti despre ia românească

Descoperă povestea iei tradiţionale româneşti şi semnificaţiile motivelor decorative cusute acum peste o sută de ani.

Ii traditionale, ii romanesti de la Florideie.ro
Vino pe blog