Rochie tradițională Garofiță

850 lei

Opţiuni disponibile

1 review-uri | Scrie un review

Descriere

O rochie cu mânecă lungă, lejeră, perfectă pentru primăvară-vară. Rochia este un model nou, unic, inspirat din tradiția românescă, cu o broderie delicată, florală, cusută manual în culori de roșu și albastru pe pânză de bumbac alb. Broderia este dispusă pe partea din față a rochiei, central,  în două șiruri verticale de flori. Mânecile sunt largi și se termină cu manșete, ce reiau același model central, de flori stilizate. Este o rochie elegantă, deodebită, perfectă atât pentru o ținută casual, cât și una officeCulorile folosite respectă din punct de vedere cromatic modelul original ele simbolizând, apa și râurile (un motiv des întâlnit în cultura populară românească), roșul și maroul – regiunile muntoase. Frunzele verzi sau florile colorate sunt simbol al prosperității si al prospețimii și sunt purtate cu drag atât de fetele din sat, cât și de femeile mature, mame sau bunici.Simbolurile nu sunt simple desene cusute pe pânză, ci adevărate simboluri magice, menite să îi poarte noroc celei care urma să îmbrace ia, să o apere de ghinion și de rău.

Mărimi disponibile: S, M, L. Oricare altă mărime se poate efectua doar pe comandă în termen de 15 zile lucrătoare. Un produs unicat made only by @Flori de ie. 

Mai multe povești cu iile noastre dragi găsiți chiar aici.

Review-uri

Rating general bazat pe 1 review-uri
5 din 5 stele

Am dori să cunoaștem părerea ta

Spune-ne ce părere ai despre acest produs. Ne va ajuta să devenim mai buni și să îți oferim informațiile pe care ți le dorești.

Scrie un review

Vino la poveşti despre ia românească

Descoperă povestea iei tradiţionale româneşti şi semnificaţiile motivelor decorative cusute acum peste o sută de ani.

Ii traditionale, ii romanesti de la Florideie.ro
Vino pe blog